Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Музика" - страница 12
Повечето музиканти остават бедни. Но музиката, която правят, дори и да не им носи милиони, дава щастие на милиони хора.
Лангстън Хюз
Просто искам да продължавам да пиша музика.
Лейди Гага
Музиката, от всички изкуства, стои в специален регион, неосветена от всяка звезда, но своя собствена, и съвсем без значение... с изключение на своята собствена.
Ленард Бърнстейн
Животът без музика е немислим. Животът без музика е академичен. Затова моят контакт с музиката е тотална прегръдка.
Ленард Бърнстейн
Винаги съм изразявал моята любов към модата чрез моята музика.
Лил Ким
Музиката е акустично съчетание, предизвикващо у нас апетит към живота, както познатите аптечни съчетания предизвикат апетит към храната.
Василий Ключевски
Класическите произведения са само примитивна литература. Те принадлежат към същия клас както примитивната техника, примитивната музика или примитивната медицина.
Стивън Лийкок
Роден съм за футбол, както Бетовен е роден за музика.
Пеле
Голямата музика е в известна степен ведрина; тя се определя от стойностите, които заявява.
Ребека Уест
Опитвам се да използвам моята музика, за да накарам тези хора да се размърдат.
Джими Хендрикс
Всъщност аз не съм написал нито една политическа песен. Защото музиката не може да спаси света.
Боб Дилън
Рокендрол музиката – музиката на свободата – освобождава най-различни консервативни защитни механизми.
Салман Рушди
Ако можех да изживея живота си отново, щях да си създам правило за четене на поезия и слушане на музика поне по веднъж седмично.
Чарлз Дарвин
Нека Бог да те има и Бог да те обича - и не се изненадвайте, ако сърцето ви започне да чува музика, която никога не сте чували, а краката ви се научат да танцуват както никога досега.
Макс Лукадо
Само професионалистът помни самата музика, тембър, тонове и текстури.
Марвин Мински
Не издържам на рок музика, особено сутрин!
Мик Джагър
Рисуването е тишина за ума, а музиката за окото.
Орхан Памук
От всичките шумове, които са известни на човечеството, шумът от музиката е най-скъп.
Теофил Готие
Всеки, който обича музиката, никога не може да бъде много нещастен.
Франц Шуберт
Моите композиции възникнаха от разбирането ми за музиката и болката ми; тези от тях, които сами пораждат болка, изглежда са направили света най-малко щастлив.
Франц Шуберт
Музиката формира средата между мисълта и явлението.
Хайнрих Хайне
Има три неща, които съм обичал, но никога не съм разбирал. Изкуство, музика и жени.
Бернар дьо Фонтенел
Предишна
1
...
11
12
(Текуща)
13
...
34
Следваща