Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Музика" - страница 10
Обичам музиката. Това е свобода, начин да се справим с разочарованието.
Айс Кюб
Музикалните инструменти са сред най-старите артефакти, създадени от човека, които сме открили. ... Музиката предхожда земеделието в историята на нашия вид.
Даниел Левитин
Колективното правене на музика ... може да е случвало в историята да насърчава чувствата на групова сплотеност и синхрон и може да е било упражнение за други социални действия...
Даниел Левитин
Музиката е била оформяща сила ... музиката е била там, за да ръководи развитието на човешката природа.
Даниел Левитин
Преди изобретяването на писането, нашите предци трябваше да разчитат на памет, скици или музика, за да кодират и съхраняват важна информация.
Даниел Левитин
Красива музика свири, но не всеки с уши може да я чуе.
Даниел Трусони
Музиката ни движи, защото служи като метафора за емоционалния живот. Той има върхове и долини на напрежение и освобождаване. Имитира динамиката на емоционалния ни живот.
Даниел Левитин
За да може езикът да е генеративен, децата не трябва да учат наизуст. Музиката също е генеративна. За всяка музикална фраза, която чуя, винаги мога да добавя нота..., за да генерирам нова музикална фраза.
Даниел Левитин
Еволюционният произход на музиката е установен, защото присъства във всички хора; съществува отдавна; то включва специализирани мозъчни структури... и е аналогично на правенето на музика при други видове.
Даниел Левитин
Не правя музика за хора, които харесват шоута на Дисни. Правя музика за хора, които харесват музиката.
Деби Райън
Добрата музика е добра музика и всичко останало може да отиде в ада.
Дейв Матюс
Не са останали толкова много неща, които вече не са направени, особено в музиката. Интересуват ме идеи, които могат да ни разтърсят всички.
Джак Уайт
Имам толкова много музика в себе си, че просто се опитвам да остана на повърхността. Не съм склонен да пиша за определена група - трябва просто да напишете песните и след това да пуснете Бог в стаята и да оставите музиката да ви казва какво да правите.
Джак Уайт
Музиката е не само важна част от моят живот: тя е моят живот!
Джаред Лето
Ако вие действително обичате музиката, то вие не трябва да се срамувате от музиката, която слушате.
Джерард Уей
Само защото Бетховен не звучи като популярно в момента изкуство, не означава, че музиката му е безполезна.
Джон Варли
Истинската музика трябва да повтаря мисълта и вдъхновението на хората и времето.
Джордж Гершуин
Ако сега ме удари автобус, аз бих умрял като щастлив човек - с такова количество качествена музика, което оставих на света.
Джордж Майкъл
Животът е шоу и всички играем роля. И когато музиката започне, ние отваряме сърцата си.
Джос Уедън
Образованието не се състои само в храненето на мозъка. Изкуството и музиката хранят сърцето и душата.
Джули Гаруд
Има само четири велики изкуства: музика, живопис, скулптура и декоративно сладкарство - може би най-малко баналното производно на последното.
Джулия Чайлд
Рокендролът е действително народна музика. Въобще всичко което се прави често, от всички сили, отчаяно и здраво - всичко е народно.
Егор Летов
Предишна
1
...
9
10
(Текуща)
11
...
34
Следваща