Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Наука" - страница 9
В моето семейство, както и в повечето индийски семейства от средната класа, които познавах, когато пораснах, науката и математиката бяха в страхопочитание.
Аравинд Адига
Описвам управлението като изкуство, занаяти и наука. Това е практика, която се основава на изкуства, занаят и наука и има много занаят - което означава опит - има определено количество занаят, което означава прозрение, креативност и визия, и има използването на наука, техника или анализ.
Хенри Минцбърг
Когато науката и Библията се различават, науката очевидно е изтълкувала погрешно нейните данни.
Хенри Морис
Помислих си, че социалните науки се нуждаят от същата строгост и същите математически основания, които направиха "тежките" науки толкова блестящо успешни.
Хърбърт Саймън
Преди науката да може да разработи принципи, тя трябва да притежава концепции. Преди да бъде формулиран закон на гравитацията, беше необходимо да има понятията "ускорение" и "тегло".
Хърбърт Саймън
Не съм си представял, че втората половина от живота ми ще бъде изразходвана за усилия за предотвратяване на смъртна опасност за човечеството, създадена от науката.
Юзеф Ротблат
Видях, че науката е в хармония с човечеството.
Юзеф Ротблат
Но първото, което широката общественост научи за откритието, беше новината за унищожаването на Хирошима от атомната бомба. Великолепно постижение на науката и технологиите се превърна в зло. Науката се идентифицира със смъртта и унищожението.
Юзеф Ротблат
Науката е процесът, който ни отвежда от объркване до разбиране...
Брайън Грийн
Отглеждането на деца е творческо начинание, изкуство, а не наука.
Бруно Бетелхайм
Науката сама по себе си не преследва никакви полезни цели и даже може да бъде вредна, ако в своите промени не служи на живота.
Бруно Комби
Съвременната наука се основава на "истини", проверени чрез точно наблюдение и измервания на явленията на физическия свят.
Брус Липтън
Трябва да позволим всеки ден от живота ни да представлява здравословно затваряне сега! Когато живеем за любов, това е най-естествено, защото всички наши асоциации ще бъдат качествени асоциации, в които споделяме нашето състрадание, решителност и осъзнавания и получаваме същото от другите. Това е технологията за това как да празнуваме живота сега и да живеем с подходяща подготовка и откъсване, така че да овладеем науката за умиране преди смъртта, така че да се свържем с би трябвало и неговия дом - духовния свят. В края на краищата смъртта е да премахне всичко фалшиво и второстепенно. Аз съм този нисък просяк, който отчаяно се опитва да умре, преди да умре.
Бхакти Тиртха Свами
Безкористността е съставката, която липсва най-много в днешния свят, защото хората не разбират целта и принципа зад тази прекрасна наука. Истинската безкористност не е да мислиш по-малко за себе си, а да мислиш по-малко за себе си.
Бхакти Тиртха Свами
Нова наука за изкуството може да възникне само тогава, когато знаците станат символи и когато отворените очи и уши позволят да продължи пътя от мълчанието към реч.
Василий Кандински
Науката е като любовна връзка с природата; неуловима, дразнеща любовница. Има всички турбуленции, обрати на романтична любов, но това е част от играта.
Вилаянур Рамачандран
Някои от най-големите и най-революционни постижения в науката са получили първоначалния си израз в привлекателно скромни изрази, без фанфари.
Даниъл Денет
Мисля, че това, което животът в науката наистина ни учи, е необятността на нашето невежество.
Дейвид Игълман
Икономиката е странна наука. Нашата тема се занимава с някои от най-важните, както и светските въпроси, които засягат човешкото състояние.
Дейл Мортенсен
Мисля, че причината хората да се занимават с науката по-малко сега, отколкото преди 50 години, е, че тя стана толкова сложна.
Джеймс Д. Уотсън
Науката се движи с духа на приключение, характеризиращо се както с младежка арогантност, така и с вярата, че истината, веднъж открита, би била проста и хубава.
Джеймс Д. Уотсън
Именно тази концепция за единството на човешката кариера е може би най-голямото постижение на историческото изследване, тъй като е спечелила място, аналогично на това на естествената наука.
Джеймс Хенри Брестед
Предишна
1
...
8
9
(Текуща)
10
...
34
Следваща