Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Наука" - страница 6
Науката беше много неща, помисли си Надя, включително оръжие, с което да удари други учени.
Ким Робинсън
Триумфалната наука и технологии са само на прага на командването на човека над източници на енергия, толкова изумителни, че ако бъдат използвани за военни цели, те могат да унищожат цялата ни цивилизация.
Кордел Хъл
Не вярвам в емпиричната наука. Вярвам само в априорната истина.
Курт Гьодел
Аз не мога да живея без наука. А аз не се боя от смърта!
Лев Ландау
Магьосничество към невежите... Проста наука за учените.
Ли Брекет
Науката е поезия на интелекта, а поезията е наука за заболяванията на душите.
Лорънс Дърел
Изкуството е "аз", науката е "ние".
Клод Бернар
Няма нищо, което да заслужи по-добре нашето покровителство от насърчаването на науката и литературата. Знанието е във всяка страна най-сигурната основа на общественото щастие.
Джордж Вашингтон
Често бъркат науката със знанието. Това е грубо недоразумение. Науката е не само знание, но и съзнание, т.е. умението да използваш знанието както трябва.
Василий Ключевски
Бъдещето принадлежи на превантивната медицина. Тази наука, вървейки ръка за ръка с лечебната, ще донесе несъмнена полза за човечеството.
Николай Пирогов
Това, което съм направил, е да покажа начина, по който Вселената е започнала да се оформя – според законите на науката. В такъв случай не е необходимо да се обръщаме към Бога, за да установим как е започнала Вселената. Това не доказва, че няма Бог, а само че Бог не е необходим.
Стивън Хокинг
Дайте на суеверния човек наука и той ще я превърне в суеверие.
Джордж Бърнард Шоу
Науката винаги е надеждна, но учените постоянно грешат.
Анатол Франс
Макар аз да съм абсолютно невеж в точните науки, на мен понякога ми казват, че аз съм по-близо до математиката, отколкото моите колеги художници.
Мориц Корнелис Ешер
Науката е най-лошия от пророците. Толкова много ми беше обещано и толкова малко беше направено.
Нийл Армстронг
Науката все още не е усвоила пророчеството. Прогнозираме твърде много за следващата година и все пак твърде малко за следващите 10.
Нийл Армстронг
Атеистичната наука също има религия.
Освалд Шпенглер
Моралът би била пуста наука, ако тя не може да покаже на човек, че най-големият му интерес се състои в това, да бъде добродетелен.
Пол-Анри Дитрих Холбах
Само противоречието стимулира развитието на науката. Това трябва да се подчертава, а не да се замазва.
Сергей Капица
Науката не е нищо повече от обучен и организиран здрав разум.
Томас Хъксли
Книгите са парите на литературата, но само гишетата на науката.
Томас Хъксли
Науката е изпълнила своята функция, когато е установила и изричала истината.
Томас Хъксли
Предишна
1
...
5
6
(Текуща)
7
...
34
Следваща