Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Наука" - страница 5
Логиката е не само точна наука, но е най-простата и елементарна от всички науки; следователно несъмнено трябва да намери място във всеки курс на обучение.
Уилям Стенли Джевънс
Цялата наука е статична в смисъл, че описва непроменливите аспекти на нещата.
Франк Найт
От друга страна, воденето на мир като наука, като изкуство е в начален стадий. Но можем да проследим неговия растеж, постоянния му напредък и ще дойде време, когато ще има определени личности, определени да поемат отговорност и ръководство на това движение.
Фредрик Байер
Следователно ефективното управление се случва там, където изкуството, занаятите и науката се срещат. Но в класна стая от студенти без управленски опит, те нямат къде да се срещат, няма какво да правят.
Хенри Минцбърг
Едно от първите правила на науката е, ако някой ви достави тайно оръжие, по-добре го използвайте.
Хърбърт Саймън
Правилното изучаване на човечеството е науката за дизайна.
Хърбърт Саймън
От всички изобретения и открития в науката и изкуството, от всички велики последствия от удивителното развитие на техниката на първо място стои книгопечатането.
Чарлз Дикенс
Музиката не е математика. Това е наука. Продължаваш да смесваш нещата, докато не избухне върху теб, или стане тази невероятна отвара.
Бруно Марс
Надеждата и спасението на планетата се крие в приемането на революционни нови знания, разкрити в границите на науката.
Брус Липтън
Всички писатели имат корени, от които черпят - пътуване, работа, семейство. Корените ми са в науката и това е плодородна почва за фантастика.
Алан Лайтман
Продължете и вярвайте в Бог, ако искате, но не си представяйте, че науката ви е дала основание за такава вяра.
Даниъл Денет
Новото изкуство трябва да се основава на науката - по-специално на математиката като най-точна, логична и графично конструктивна от науките.
Албрехт Дюрер
За мен мисля, че най-големите постижения на науката са да позволят на човечеството да осъзнае, че нашият свят е разбираем. Чрез науката, рационалното мислене можем да разберем как работи Вселената.
Джим Ал-Халили
Като дете не се интересувах от наука. Интересувах се просто от неща човешки, от човешката страна на природата, ако искате, и продължавам да се интересувам от това. Това е, което ме мотивира.
Джонас Солк
Обичам да мисля за музиката като за емоционална наука.
Джордж Гершуин
И въпреки това не бих разменил свободно науката си за тези на моите колеги лауреати. Те са завинаги ограничени в своите професионални дискусии с малкия брой свои колеги учени.
Джордж Стиглър
В науката четете за предпочитание е на най-новите произведения; в литературата най-старото. Класическата литература винаги е модерна.
Едуард Булвер-Литън
През предпоследното десетилетие на ХХ век науката е достатъчно напреднала, за да разреши загадките, които затрудняваха учените през миналия век и демонстрираха, без метафизични спекулации, последователността на еволюцията във всички сфери на опита. Сега е възможно да се развие обща еволюционна теория, основана на единни и взаимно последователни концепции, получени от емпиричните науки.
Ервин Ласло
Социалните науки обикновено се занимават с групи лица, а не с отделни лица. Поведението на хората, като са свободни, е непредсказуемо.
Карол Куигли
Самата идея, че има някакъв конфликт между науката и религията, е напълно погрешна. Науката е метод за изследване на опита... Религията е основната, необходима интернализация на нашата система от по-постоянни ценности.
Карол Куигли
След години работа в двете области на изследване стигнах до извода, че социалните науки се различават по много важни начини от естествените науки, но че едни и същи научни методи са приложими и в двете области и наистина, че не е много полезна работа може да се направи във всяка една област, с изключение на научни методи.
Карол Куигли
Влязох в историята от основно занимание с математиката и науката. Това беше огромна помощ за мен като човек и като историк, въпреки че трябва да се признае, че е послужило за това моите исторически интерпретации да бъдат по-малко конвенционални, отколкото може да бъде приемливо за много от моите колеги в тази област.
Карол Куигли
Предишна
1
...
4
5
(Текуща)
6
...
34
Следваща