Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Наука" - страница 27
Науката е готовност да се приемат факти, дори когато те се противопоставят на желанията.
Бъръс Фредерик Скинър
Докосването на науката, дори фалшивата наука, дава предимство на суеверната приказка.
В. С. Притчет
Музиката е наука повече от изкуство и е основният код на вселената.
Вангелис
Моето изследване на шахмата беше придружено от силно привличане към музиката и вероятно това бе благодарение на това, че от детството си свикнах да мисля за шаха като за изкуство, за цялата наука и спорт, включени в него.
Василий Смислов
Историците на изкуството и учените от хуманитарните науки се страхуват, че един ден природните науки ще обяснят всичко, което правят, и ще ги лишат от работата им.
Вилаянур Рамачандран
Хората мислят, че изкуството и науката са фундаментално противопоставени един на друг, защото изкуството е свързано с празнуване на индивидуалното човешко творчество, а науката е с откриване на общи принципи, а не с отделни хора. Но всъщност двете имат много общи неща и творческият дух е сходен и при двамата.
Вилаянур Рамачандран
Голямото изкуство ви позволява да превъзхождате вашата смъртна рамка и да посегнете към звездите. Мисля, че великата наука прави същото.
Вилаянур Рамачандран
Науката не вярва в непознаваемото. Тя вярва само в неизвестното.
Виталий Мелентиев
Постоянната научна истина е този далечен идеал, към който науката се стреми и върху която непрекъснато работят нейните работници.
Владимир Вернадски
Паша често беше изтъквал, че колкото повече хора се интересуват от наука, търсене на знания и култура, толкова по-малко значение отдава на религията.
Айше Кулин
Историята на науката може да се разглежда като преработка на явления, за които някога се е смятало, че са произшествия като явления, които могат да бъдат разбрани по отношение на основни причини и принципи.
Алан Лайтман
Възможно е не науката да се явява стълб и крайъгълен камък на мирозданието, а вселената се държи на такива понятия, като добро и зло, истина и лъжа, вяра и съмнение.
Волфганг Холбайн
Обичам да гледам, обичам да получавам цялата наука за храната. Това е едно от любимите ми неща.
Гай Фиери
Религията се занимава с душата на човек, а науката с ума и тялото. Те имат свои задачи. Допълват се една друга, а не се противопоставят.
Георгий Гречко
Теистът е убеден, че докато нищо, което противоречи на науката, вероятно няма да е вярно, все пак нищо, което спира с науката, не може да бъде цялата истина.
Гордън Олпорт
Винаги ще има хора, които не разбират или не приемат обединената наука, и аз просто ще ги игнорирам, тъй като действам и общувам само с науката.
Грета Тунберг
Не ме интересува възрастта. Нито пък ме е грижа за тези, които не приемат науката. Нямам толкова опит и затова слушам повече. Но и аз имам право да изразя мнението си, независимо от възрастта си.
Грета Тунберг
Моето послание към американците е същото като към всички - да се обединим зад науката и да действаме според науката.
Грета Тунберг
Науката ни е обещавала истината... Никога не ни е обещавала нито мир, нито щастие.
Гюстав Льобон
Изкуството на онези, които управляват, се състои преди всичко в науката за използване на думите.
Гюстав Льобон
Езотеричната наука подкрепя съществуването на Големия Неманифест, който може да бъде замислен като море от безгранична, но латентна сила, която стои в основата на всички неща и откъдето всички неща извличат своята същност и черпят своя живот.
Дайън Форчън
Накратко, Дървото на живота е сборник от наука, психология, философия и теология.
Дайън Форчън
Предишна
1
...
26
27
(Текуща)
28
...
34
Следваща