Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Наука" - страница 25
Има причина еволюцията да е горещ проблем. Това не е само въпрос на наука. Това е въпрос на големите въпроси в живота - защо сме тук, коя е истината, къде е моралната ни основа?
Франк Перети
Инструментите на науката никога няма да докажат или опровергаят съществуването на Бог.
Франсис Колинс
Бог със сигурност не е застрашен от науката; Той направи всичко възможно.
Франсис Колинс
Добрият учен оценява критиката почти по-високо от приятелството: не, в науката критиката е висотата и мярката на приятелството.
Франсис Крик
Когато започнете да се занимавате с наука, вие сте измити с мозък и вярвате колко внимателни трябва да бъдете и колко трудно е да откривате нещата. Има нещо, което може да се нарече "синдром на аспирант"; аспирантите едва ли вярват, че могат да направят откритие.
Франсис Крик
Всяко число е многократно повторение на единицата, всички науки тръгват от една точка, всички мъдрости излизат от един център, и числото на мъдростта е единица.
Франц Хартман
Науката не може да бъде виновна. Виновни са само хората, които лошо използват нейните достижения.
Фредерик Жолио-Кюри
Науката е основният елемент, който обединява идеите на хората по целия свят.
Фредерик Жолио-Кюри
Всъщност ми харесва как говорят лекарите. Харесвам звука на науката. Харесва ми как думи, които не разбираш, обясняват неща, които не можеш да разбереш.
Ар Джей Паласио
Истинската наука винаги се опитва по всякакъв начин да опровергае собствените си теории.
Хана Фрай
Като цяло философите на науката са съгласни, че важни приноси, които имат революционно въздействие върху науката, често са методологически неадекватни, разкриват много аномалии и може наистина да са фактически погрешни.
Ханс Айзенк
Част от зрелостта на науките е оценка на това кои въпроси е най-добре да се оставят на други дисциплинарни подходи.
Хауърд Гарднър
Науката се гордее с това, че обяснява частите от нашия живот, които могат да бъдат измерени и тествани. Обективността с право е гръбнакът на науката. Но бих казал, че субективността е нейната плът и кръв. Всеки е необходим, но не е достатъчен сам.
Хелън Томсън
Пациентите се познават само с инициалите им, техните определящи характеристики се губят, животите им остават неспоменати. Предметът на неврологията - собственикът на въпросния мозък - до голяма степен е станал несъществен за науката, която ги заобикаля.
Хелън Томсън
Няколко капки наука често дезинфекцират цял варел, пълен с невежество и предразсъдъци.
Хендрик ван Луун
Мениджмънтът е преди всичко практика, в която се срещат изкуство, наука и занаят.
Хенри Минцбърг
Науката не отговаря на всички въпроси, това е вярно, но за сметка на това помага да се разбере безсмислието на много от тях.
Хенрик Ягоджински
Генетичното инженерство е резултат от напредъка на науката, така че не мисля, че само по себе си е лошо. Ако се използва разумно, генетиката може да бъде от полза, но и с нея може да бъдат злоупотребявано.
Хидео Коджима
"Науката" е педантична, арогантна, езотерична и често луда.
Хърбърт Шелтън
Науката е емпирична, всичко е свързано с физическите сетива, които ни разказват за света. Но физическите сетива не са единствените сетива, които имаме. Никой никога не е виждал мисъл. Никой никога не е виждал чувство. И все пак мислите и чувствата са мястото, където живеем живота си най-непосредствено и науката не може да се свърже с това.
Хюстън Смит
Чистата наука - тази визия за Вселената с размери 15 милиарда светлинни години - аз съм изумен от това.
Хюстън Смит
В пост-индивидуалистичната ера науката и духовността ще се превърнат в съюзници и човешките същества ще осъзнаят огромна потенциал, която сега се усеща слабо.
Хюстън Смит
Предишна
1
...
24
25
(Текуща)
26
...
34
Следваща