Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Наука" - страница 22
Няма наука, която да учи хармониите в природата по-ясно от математиката.
Пол Карус
Науката трябва да бъде весела, увлекателна и проста. Такива трябва да бъдат и учените.
Пьотр Капица
Аз съм любовница на всички науки. Аз отивам толкова далеч над всичко останало, че работата ми се нарича магия.
Р. А. Леферти
Всеки икономист, който иска да види практическото приложение на своята наука, ще бъде силно загрижен за приложенията в икономическото планиране на национално ниво.
Рагнар Фриш
Обичам да научавам за науката, която управлява Вселената около нас и искам да споделя радостта да открия как работят нещата и защо.
Рандал Мънро
Не използваш наука, за да покажеш, че си прав, използваш наука, за да станеш прав.
Рандал Мънро
Тя е най-важният човек на света и семейството й живее в бедност. Ако майка ни е толкова важна за науката, защо не можем да получим здравна застраховка?
Ребека Склут
Науката е присъщо оптимистично начинание, като работното предположение е, че природата е разбираема; мистериите могат да бъдат разрешени; можем да направим нещата по-добри.
Ребека Склут
Добрата наука се състои в това да следваш данните, докато се появяват, и да се оставиш да бъдеш доказан, че грешиш, и да оставиш всичко да се промени, докато работиш върху него - и мисля, че писането е по същия начин.
Ребека Склут
Войната в сградата е наука, която прилича най-много на шаха.
Андрей Левицки
Изкуството не е наука, която да ви позволи да експериментирате.
Андрей Тарковски
Науката не е професия и не е средство за печалбата. Науката иска жертви и обича мъченици.
Андрей Упит
Спазването на противовъзпалителна диета може да помогне за противодействие на хроничното възпаление, което е основна причина за много сериозни заболявания, включително тези, които зачестяват с възрастта на хората. Това е начин за подбор и приготвяне на храни, базирани на науката, който може да помогне на хората да постигнат и поддържат оптимално здраве през целия си живот.
Андрю Уейл
Скъпа Религио, тази седмица безопасно пуснах човек от космоса, докато гръмна дете в главата, защото искаше да ходи на училище. Твоя, Наука.
Рики Джървейс
За щастие, дори когато хората крещят лъжи, истината е ненарушена. Науката няма значение в какво вярвате.
Рики Джървейс
Случайно обичам науката... Учените всички са леко луди. В стереотипа на лудия учен има истина. Те са луди от любопитство.
Ричард Престън
Що се отнася до здравето ми, по-скоро лекарят ми ще основава решенията си на науката, а не на това, което той или някой адвокат смята, че ще се изправи пред съда.
Ричард Талер
По-бърза от светлината, съгласно науката, се движи само клюката.
Робърт Хайнлайн
Науката започна като един от най-благородните изрази на разума на човека. Тя ще продължи да служи на човечеството, докато никога не забрави, че човешките същества остават сърцето на целта си.
Робърт Кенеди
Науката е основа за всяка област на труда!
Робърт Скот
Будизмът е всичко за науката. Ако науката е систематичното търсене на точното познание на реалността, тогава науката е будизъм, будизмът е наука.
Робърт Търман
Да, хороскопите все още продължават да съществуват в популярните вестници, но те са там само за сериозно оспорваните от науката или за забавление; идеята, че звездите определят съдбата ни, е загубила всяка интелектуална валута.
Робърт Шилър
Предишна
1
...
21
22
(Текуща)
23
...
34
Следваща