Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Наука" - страница 16
През последните петдесет години науката е напреднала повече, отколкото през предходните 2000 години и е дала на човечеството по-големи правомощия над силите на природата, отколкото древните, приписвани на техните богове.
Джон Бойд Ор
Каква надежда има медицинската наука някога да се превърне в истинска наука, когато цялата структура на медицинските знания е изградена около идеята, че съществува субект, наречен болест, който може да бъде изгонен, когато се намери подходящото лекарство?
Джон Тилдън
Който повече знае, той повече страда. Но не е ли дървото на науката дърво на живота?
Джордж Байрон
Църквата враждебна ли е на науката? Израствайки като католик и учен - не го виждам. Едната истина е разкрита истина, другата е научна. Ако наистина вярвате, че създаването е добро, не може да има вреда в изучаването на науката. Колкото повече научаваме за творението - начина, по който то се е появило - то само допринася за Божията слава. Лично аз никога не съм виждал конфликт.
Джоузеф Мъри
Научната фантастика не е непременно нито фантастика, нито нещо общо с науката.
Джудит Мерил
Естествените науки, независимо от тяхното голямо значение, не изчерпват цялата гама от теми, за които човек трябва да си състави концепция.
Дмитрий Иванович Писарев
От тази гледна точка, науката - истинската игра в града - е реторика, поредица от усилия да убедим съответните социални участници, че произведените знания са път към желаната форма на много обективна сила.
Дона Харауей
Човечеството се е отдалечило от сърцето на света към логиката на ума и тяхната вяра е в химия, физика и математика. Науката им е доказала, че цялата тази древна вяра в церемонията е просто невежество.
Друнвало Мелхизедек
Положителна наука е наука, изгубени в света.
Едмунд Хусерл
Може би един ден всички земетресенията, урагани и финансовите катастрофи ще бъдат предвидими. Но не е нужно да чакаме дотогава сеизмологията, метеорологията и икономиката да станат науки; те вече са.
Ерик Маскин
Магията е единствената наука, която не е призната от учените, защото те не я разбират.
Хари Худини
Историята на науката познава редица случаи, когато изследователят е притежавал всички важни факти за нова теория, но просто не е успял да зададе правилните въпроси.
Ернст Майр
Когато на науката не достигат аргументи, тя разширява своя речник.
Жак Девал
Науката и технологиите могат да решат всички световни проблеми и исторически е доказано, че правят света по-добър и по-добър.
Золтан Ищван
Това, което правя не е ракетна наука, но го обичам.
Кайл Чандлър
Е, логосът е наука или разум, нещо, което ни помага да функционираме практически и ефективно в света и следователно трябва да бъде в точен тон и да отразява точно реалностите на света около нас.
Карън Армстронг
Не исках свят, в който трябва да избирам между слепи човешки бебета и измъчени маймуни. Честно казано, това е вид избор, от който очаквам науката да ме защити, а не да ми даде.
Карън Джой Фаулър
Учени като мен изследват основната наука за учене, като проектират контролирани експерименти.
Алисън Гопник
Всичко в храната е наука. Единствената субективна част е, когато я ядете.
Алтън Браун
Без наука нямаше да има такава надежда.
Кей Редфийлд Джеймисън
Чувствам, че науката и изкуството са братовчеди.
Кейт МакКинън
Човекът, който печели и оцелява, прави това само заради превъзходната наука и стратегия.
Клод Хопкинс
Предишна
1
...
15
16
(Текуща)
17
...
34
Следваща