Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Наука" - страница 15
В общата картина архитектурата е изкуството и науката да гарантираме, че нашите градове и сгради отговарят на начина, по който искаме да живеем живота си.
Бярке Ингелс
За да разберете процеса, трябва да имате теория... ако наистина искате да разберете емпиричната наука, трябва да имате факти. И проблемът е как да организираме тези факти. Теорията по същество също "организира" факти.
Василий Леонтиев
Интересите ми обхващат биологията, макар че понякога се чувствам като анахронизъм, някой от викторианската епоха, когато нямаше толкова много граници, разделящи науките.
Вилаянур Рамачандран
Моите възгледи като човек не бива да се бъркат с възгледите ми като учен - в момента, в който се опитате да смесите Бог и наука, ще имате проблеми. Метафизиката има своето място, а науката има своето място; не смесвайте двете.
Вилаянур Рамачандран
Науката трябва да се ръководи от въпроси, а не от методология.
Вилаянур Рамачандран
С изключение на Бог, който седи след началото на Вселената, всички други богове противоречат на предположенията на науката.
Алан Лайтман
Като учен, не вярвам, че науката някога ще открие дали Бог съществува. Нито вярвам, че религията някога ще го докаже.
Алан Лайтман
С опит в науката съм изключително заинтересован от срещата на науката, теологията и философията, особено етичните въпроси на границата на науката и теологията.
Алан Лайтман
Винаги съм обичал магическия реализъм като форма на писане. Аз също дълго време съм очарован от пресечната точка на науката и религията.
Алан Лайтман
Психологията е много незадоволителна наука.
Волфганг Кьолер
Би било интересно да се поинтересуваме колко пъти съществен напредък в науката за първи път стана възможен от факта, че границите на специалните дисциплини не бяха спазени... Преминаването е една от най-успешните техники в науката.
Волфганг Кьолер
Науката често се съпротивляваше на нови идеи и се бори жестоко, за да предотврати влизането им на борда.
Греъм Хенкок
Всъщност, разбира се, науката е несравнима площадка на въображението.
Даниъл Денет
Проблемът е, че никоя етична система никога не е постигала консенсус. Етичните системи са напълно различни от математиката или науката. Това поражда безпокойство.
Даниъл Денет
Като цяло публичната база знания и по този начин поведението при вземане на решения са много по-повлияни от рекламата, отколкото от съвременната наука.
Дейвид Пърлмътър
Масонството е наука за символите, в която чрез тяхното правилно изучаване се установява търсене на истината, тази истина, състояща се в познаването на божествената и човешката природа на Бог и човешката душа.
Албърт Маккей
Може би бихме могли да мислим за науката като за ядрена верижна реакция, при която хората и идеите отскачат един от друг и ако се достигне критична маса, се формира ново поле.
Алвин Рот
Многозначността е много интересна при писане; не е много интересна в науката.
Джана Левин
Стандартните войни включват много променливи и разбирането им често изглежда повече изкуство, отколкото наука. Те обикновено включват само двама големи играчи и завършват в ситуация победителя получава всичко.
Джеймс Суровецки
Не всички сме равни, просто не е вярно. Това не е наука.
Джеймс Д. Уотсън
За да успеете в науката, трябва да избягвате тъпите хора.
Джеймс Д. Уотсън
Винаги съм имал дълбок интерес към обществените науки, историята. Така че дори когато бях в гимназията, аз дебатирах и в колежа дебатирах и се интересувах от съвременни събития.
Джеймс Хекман
Предишна
1
...
14
15
(Текуща)
16
...
34
Следваща