Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Наука" - страница 13
Икономиката е наука (а често и изкуство) за разпореждане с ограничено количество ресурси.
Анатолий Васерман
Шахматът е за всекиго своето. За един е изкуство, за тези, които ценят систематизацията, логиката, точен коригираш анализа, - навярно, наука, а за трети - преди всичко борба, хазарт, риск.
Михаил Тал
Науката се нуждае от светлината на свободното изразяване, за да процъфти. Това зависи от безстрашното поставяне под въпрос на властта и от открития обмен на идеи.
Нийл Деграс Тайсън
За щастие или по друг начин живеем във време, когато средният индивид трябва да знае няколко пъти повече, за да бъде информиран, както го правеше само преди тридесет или четиридесет години. Да бъдеш "образован" днес изисква не само повърхностно познаване на изкуствата и науките, но и чувство за взаимовръзка, каквото се преподава в малко училища. И накрая, да бъдеш "образован" днес, по отношение на по-големите нужди, означава подготовка за световно гражданство; накратко, образование за оцеляване.
Норман Казънс
Твърдо вярвам, че науката и мирът ще победят над невежеството и войната.
Пиер Кюри
Ако искаме да намерим Бог, трябва да погледнем вътре, в сферата на дълбокия ум - сфера, която науката тепърва ще изследва.
Питър Ръсъл
Икономиката никога не е била наука - а сега е още по-малко, отколкото преди няколко години.
Пол Самюелсън
Макроикономика, дори с всички наши компютри и с цялата ни информация. не е точна наука и не е в състояние да бъде точна наука.
Пол Самюелсън
Освен значението си за много клонове на науката, знанието за океаните има практическа стойност за човечеството. Интелигентното развитие на нашата риболовна индустрия, полагането на океански кабели, правилното изграждане на пристанищни съоръжения, океанската търговия и навигация, както и дългосрочното прогнозиране на времето, всичко това зависи от разбирането на океана.
Пол Шумейкър
За учените отглеждането на клетки изисква толкова много работа, че не могат да направят много изследвания. Така че продажбата на клетки беше наистина само в името на науката и нямаше много печалби.
Ребека Склут
Когато си кафяв мюсюлманин от Иран и говориш за Исус по телевизията, трябва да запазиш хладнокръвие през цялото време, нали? Това не е ракетна наука.
Реза Аслан
Хората, занимаващи се с твърди науки, неврофизиологията, често пренебрегват основния философски въпрос: "Каква е връзката между нашия уникален, вътрешен опит на съзнателно осъзнаване и материалната субстанция?" Отговорът е: Не знаем и някои хора са толкова ужасени да кажат: "Не знам".
Реймънд Мууди
Когато официалната наука е утвърждавала, че Земята е плоска, всички вярвали в това. Така, че ти никога в нищо не можеш да бъдеш уверен докрай.
Рик Рубин
Шехерезада е преглеждала книгите, летописите и легендите на предшестващите царе, както и историите, примерите и случаите на отминали хора и неща; наистина се казваше, че тя е събрала хиляди книги с истории, свързани с антични раси и заминали владетели. Беше преглеждала произведенията на поетите и ги знаеше наизуст; тя беше изучавала философия и науки, изкуства и постижения; и тя беше приятна и учтива, мъдра и остроумна, добре начетена и добре възпитана.
Ричард Франсис Бъртън
Масовото приложение на технологичните иновации, което представлява голяма част от отличителната същност на съвременния икономически растеж, е тясно свързано с по-нататъшния напредък на науката, от своя страна основа за допълнителен напредък в технологиите.
Саймън Кузнец
Мисля, че комбинацията от висше образование в област като компютърните науки и възможността да приложа това в работна среда като Майкрософт е това, което ме тласна. Въздействието, което създават тези възможности, може да доведе до работа с широко, световно въздействие.
Сатя Надела
Науката е факти.
Жул Анри Поанкаре
Историята се повтаря, но науката отеква.
Сидхарт Мукхърджи
В живота си имах хора, които не се отказваха от мен: майка ми, леля ми, учителят ми по наука. Имах индивидуална логопедия. Имах бавачка, която прекарваше цял ден в игри с мен.
Темпъл Грандин
Съзнанието ни позволява да развиваме инструментите на културата - морал и справедливост, религия, изкуство, икономика и политика, наука и технологии. Тези инструменти ни позволяват известна доза свобода в конфронтацията с природата.
Антонио Дамазио
Защо въобще имаме мозък? Не да пише книги, статии или пиеси; не да се занимава с наука или да пуска музика. Мозъкът се развива, защото е целесъобразен начин за управление на живота в тялото.
Антонио Дамазио
Накратко, аз не пиша за математици, нито като математик, а като икономист, който желае да убеди другите икономисти, че тяхната наука може да се третира задоволително само на изрична математическа основа.
Уилям Стенли Джевънс
Предишна
1
...
12
13
(Текуща)
14
...
34
Следваща