Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Наука" - страница 12
До сега още не е решено, и аз мисля, че човешката наука никога няма да реши, има ли край вселената или е безкрайна.
Галилео Галилей
Науката се бори със суеверията, така както светлината с тъмнината.
Дмитрий Менделеев
Науката е общо достояние, а затова справедливо е да се отдаде най-голяма научна слава, не на този който първи е казал известна истина, а този, който е съумял да убеди в нея другите, показал е нейната достоверност и я е направил приложима в науката.
Дмитрий Менделеев
Само там започва науката, където духа овладява материята, където се стреми да подчини масата на опитите на разумното познанието; науката е духът на прилагането и в природата. Работата на духа започва в тази минута, където мисленето, привлечено от вътрешната необходимост, изпитва в себе си материала на сетивното наблюдение.
Александър фон Хумболт
Науката намира по-лесно лекарства, от колкото отговори.
Жан Ростан
Нито една наука няма толкова доводи, колкото ученията на Библията.
Исак Нютон
Освен това, достойнството на самата наука изглежда изисква да се проучат всички възможни средства за решаването на проблем, толкова елегантен и толкова известен.
Карл Фридрих Гаус
Дали някой обича една деспотска наука? Как може един крадец да обича нощните светлини?
Карл Юлиус Вебер
Науката създава правилата, а изкуството - изключенията.
Константин Мелихан
Да възпитаваш не значи само да храниш и отглеждаш, но и да даваш насоки на сърцето и ума; а нима именно заради това от майката не се изисква и характер, и наука, развитие, достъпност до всички човешки интереси?
Висарион Белински
Какво е това нравственост? Наука за споразуменията, измислени от хората, за да могат да живеят съвместно по възможно най-щастливия начин. Истинската цел на тази наука е щастието на колкото се може по-голям брой хора.
Клод Адриан Хелвеций
Може би за неинформирания може да изглежда необяснимо, че човек трябва да може да запази в паметта си такова разнообразие от знания; но близкият съюз помежду си на различните клонове на науката ще обясни трудността.
Витрувий
Знанието има три степени - мнение, наука, просветление. Средството или инструментът на първия е смисълът; на втория, диалектика; на третия, интуицията.
Плотин
Вярвам, че сме ориентиран към историята вид и че разбираме как се събират нещата в контекста на разказа. Срамно е, че науката отдавна не се преподава по този начин. Обикновено това е фактът, напълно лишен от човешки опит или каквато и да е представа за това как ученият е стигнал до това заключение.
Ан Друян
Цялата наука за мен, всичко, което сме научили, е важно дотолкова, доколкото ни довежда до себе си.
Ан Друян
Като вид сме склонни да лъжем доста - и за себе си, и един за друг. Това е нещо за примати. Така че, една причина да започнете кариера в науката и технологиите или да научите повече за тези предмети е да станете по-могъщ човек.
Ан Друян
Познанията ми в областта на науката идват от това, че съм с Карл, а не от официалното академично обучение. Карл ми даде вълнуващ урок по наука и математика, който продължи 20-те години, в които бяхме заедно.
Ан Друян
Колкото и да са погрешни, науката и светските просветни ценности, изразени в западните демокрации, са най-добрата ни надежда за оцеляване.
Майкъл Шърмър
Съвместими ли са науката и религията? Все едно да попитате: Съвместими ли са науката и водопроводът? Те са просто две различни неща.
Майкъл Шърмър
Научих, че вярата и науката са две страни на една и съща монета, разделени от шир, толкова малка, но достатъчно широка, че едната страна не може да види другата. Те не знаят, че са свързани.
Мери Пиърсън
Фактите са вътре, науката не подлежи на съмнение. Захарта във всичките й форми е основната причина за нашата епидемия от затлъстяване и по-голямата част от хроничното заболяване, изсмукващо живота на нашите граждани и нашата икономика - и все по-често на останалия свят. Вие го кажете, причинено е от захар: сърдечни заболявания, рак, деменция, диабет тип 2, депресия и дори акне, безплодие и импотентност.
Марк Хаймън
Всяко добро изследване - независимо дали за наука или за книга - е форма на мания.
Мери Роуч
Предишна
1
...
11
12
(Текуща)
13
...
34
Следваща