Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Закон" - страница 9
Научните принципи и закони не лежат на повърхността на природата. Те са скрити и тррябва да бъдат изтръгнати от природата чрез активни и сложни техники на изследване.
Джон Дюи
Докато противникът не е съкрушен, аз трябва да се опасявам, че той ще съкруши мен - следователно аз нямам власт над своите действия, защото противникът ми диктува законите по същия начин както и аз му ги диктувам на него.
Карл фон Клаузевиц
Закон на професор Тарантога: Никой нищо не чете; ако чете, нищо не разбира; ако разбира, веднага забравя.
Станислав Лем
Голф може да се играе и в неделя; това може да не е игра в рамките на закона, но е форма на морално усилие.
Стивън Лийкок
Кой си мисли, че законът има нещо общо със справедливостта? Те съществуват тъкмо защото не можем да имаме справедливост.
Уилям Макилвани
Предполагам, че съм само стар умопобъркан учен на дъното. Дайте ми подземна лаборатория, половин дузина атомни удари и хубаво момиче в прозрачен воал, очакващо да бъде превърнато в шимпанзе, и повече не се интересувайте кой ще пише националните закони.
Сидни Джоузеф Перълман
Вероятно имам отличителната черта да съм кинозвезда, която по всички закони на логиката би трябвало да не е правила никое от нещата преди това. Липсваше ми опит на всеки един етап от кариерата ми.
Одри Хепбърн
Целта на закона е не да накаже греховете, но да се предотвратят определени крайностни последствия.
Оливър Уендъл Холмс — младши
Що е философ? Това е човек, който противопоставя природата на закона, разума на обичая, съвестта си на общественото мнение и преценките си на заблудите.
Никола дьо Шамфор
Законите са паяжини, през които минават големите мухи и в които остават малките.
Оноре дьо Балзак
Веднъж да се опиташ да се опреш на закона на религията, отваряш път за всеки вид нетолерантност и религиозни преследвания.
Уилям Бътлър Йейтс
Повечето хора приличат на падащи листа, те се носят из въздуха, кръжат, но накрая падат на земята. Другите – те не са много – са като звездите, те се движат по определен път, никакъв вятър не може да ги отмести оттам, те носят вътре в себе си своя път и закон.
Херман Хесе
Започнете да живеете по закона на любовта. Този закон е разбираем и за вярващи, и за невярващи.
Йоан Крестянкин
По отношение на частните интереси нашите закони предоставят равноправие за всички...
Перикъл
Не прави нищо срамно нито пред другите, нито насаме. Нека върховният ти закон бъде самоуважението ти.
Питагор
Върховенството на закона трябва да надделее над властта на мафията.
Маргарет Тачър
Социалната солидарност се явява първият от човешките закони, свободата е вторият закон на обществото. Двата закона взаимно се допълват един друг и те са неотделими един от друг, съставляват същността на човечеството.
Михаил Бакунин
Този който спасява своята страна, закон не нарушава.
Наполеон Бонапарт
Само законът има право да ограничава свободата, но закона трябва да бъде еднакъв за всички.
Олимпия дьо Гуж
Приемането е толкова важна стока, някои го наричат "първият закон за личностно израстване".
Питър МакУилямс
Лично аз не прибягвам до насилие - дори не силата на закона - да придвижвам моралните реформи. Предпочитам образование, аргументи, убеждаване и най-вече влиянието на примера - на модата.
Ръдърфорд Хейс
Идеята за справедливост е неопровержима: тя израства от нравствените закони, от законите на разума, от самият живот на масите: справедливост - дума, пълна с трепет на живот.
Анри Барбюс
Предишна
1
...
8
9
(Текуща)
10
...
35
Следваща