Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Закон" - страница 22
Нито най-мъдрата конституция, нито най-мъдрите закони ще гарантират свободата и щастието на един народ, чиито маниер е повсеместно корумпиран.
Самюел Адамс
Тези ужасяващи словесни джунгли, наречени закони, са просто такива директиви, натрупани, кодифицирани и систематизирани през вековете.
Самюъл Хаякава
Човек трябва да бере плодовете на кармата си. Законът на кармата е неизбежен и се приема от всички велики философии по света: "Каквото посееш, това ще пожънеш".
Свами Рама
Законът на живота е да оставиш зад себе си земята, на която стоиш, и след това да пристъпиш напред.
Свами Рама
Животът на един изгнаник, животът на човек извън закона не е романтика, и не е екзотика, а е ужас.
Себастиен Де Кастел
Най-висшият закон на Вселената е законът за запазване и натрупване на любовта към Бога. Забравете за тялото си, лекувайте душата си. Тя ще се възстанови и тялото ще се възстанови.
С. Н. Лазарев
Всички сили на закона и реда са безсилни срещу човек, който е напълно лишен от съвест.
Сесил Дей Луис
Трябва да поддържаме борбата с тигри и мухи едновременно, решително да разследваме случаи на нарушаване на закона на водещи служители, а също така да разрешаваме сериозно нездравословните тенденции и проблемите с корупцията, които се случват навсякъде около хората.
Си Дзинпин
Само като спазва природните закони, човечеството може да избегне скъпи грешки при експлоатацията си. Всяка вреда, която причиняваме на природата, в крайна сметка ще се върне, за да ни преследва. Това е реалност пред която трябва да се изправим.
Си Дзинпин
Тя мисли, аз се провалих два пъти. Ако се проваля два пъти, ще се проваля завинаги. Не! Това не е законът на живота. Ако сте се провалили два пъти, това означава, че можете да научите. Това е просто учебен опит. Това е пречка. Въображаема пречка. Тя го направи истинско. Тя превърна неуспеха в пътуване на живота... Вместо това го направете отново и направете пътуване на живота си.
Сизар Милан
...тези, които могат да понесат да спазват само неписани закони - всички се насочват към тайгата.
Силвен Тесон
Не нарушавате ли строителните норми? Или законите на физиката?
Скот Хокинс
Единственото нещо, което научавам всеки ден от юридическия факултет е, че не го харесвах и закона толкова много, че постоянно е този огън по петите ми.
Стефан Пастис
Никога не съм се чувствал добър евреин. Майка ми не беше еврейка и това ме прави неевреин според еврейския религиозен закон.
Стефан Хесел
Законът и редът произтичат от зачитането един към друг.
Стиви Уондър
Приятелствата са различни от всички други връзки. За разлика от познанството, приятелството се основава на любов. За разлика от влюбените и семейните двойки, в него няма ревност. За разлика от децата и родителите, то не познава нито критика, нито негодувание. Приятелството няма статут в закона. Бизнес партньорствата се основават на договор. Така е и с брака. Родителите са обвързани от закона. Но приятелствата се сключват свободно, дават се свободно и се упражняват свободно.
Стивън Амброуз
Това, което със сигурност е невъзможно, е, че физик-теоретик, който има неограничена изчислителна мощ, трябва да заключи от законите на физиката, че определена сложна структура е наясно със собственото си съществуване.
Стивън Уайнбърг
Ако утре имахме основните закони на природата, пак нямаше да разберем съзнанието. Ние дори не бихме разбрали турбуленцията.
Стивън Уайнбърг
Вселенският закон е безпристрастен. Ще ви даде всичко, в което вярвате. Ще ви хвърли боклук или рози в зависимост от енергията, която влагате. Вие сте този, който отговаря и трябва да приемете това и да останете сами. Ако мислите, че Бог идва да поправи нещата вместо вас, забравете го. Бог е навън и играе голф.
Стюарт Уайлд
Сега помислете за Вселенския закон. Отразява ви точно и точно това, което излагате. Ако вашите мисъл-форми казват: "Нямам представа какво искам", Вселенският закон ще каже: "Слушай, приятелю, ако ти нямаш представа, нямам и аз."
Стюарт Уайлд
Някога фетишите са се подчинявали на закона на равенството. Сега самото равенство е станало фетиш.
Теодор Адорно
XX век показва, че формата на управление, която приемаме за даденост, конституционна демократична република с контрол и равновесие и върховенство на закона - тази форма на управление обикновено е временна.
Тимъти Снайдър
Предишна
1
...
21
22
(Текуща)
23
...
35
Следваща