Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Закон" - страница 13
Когато говоря за артистични универсалии, не отричам огромната роля, която играе културата. Очевидно културата играе огромна роля, иначе няма да имате различни художествени стилове - но от това не следва, че изкуството е напълно идиосинкратично и произволно, или че няма универсални закони.
Вилаянур Рамачандран
Ако знаем какво искаме, определено ще го получим, това е законът на Вселената.
Виталий Гиберт
Единственият Закон за щастието е вярата в себе си!
Виталий Гиберт
Общият закон на живота е стремежът към щастие и по-широкото му прилагане.
Владимир Короленко
Очаквайте всяка ваша нужда да бъде удовлетворена, очаквайте отговора на всеки проблем, очаквайте изобилие на всяко ниво, очаквайте да растете духовно. Вие не живеете по човешките закони. Очаквайте чудеса и вижте как се случват. Дръжте винаги пред себе си мисълта за просперитет и изобилие и знайте, че това задейства сили, които ще го въведат в действие.
Айлийн Кади
Всички говорят за религиозна свобода, но никой не вярва. Така че нека бъдем откровени: трябва да използваме доктрината за религиозната свобода, за да придобием независимост за християнските училища, докато не обучим поколение хора, които знаят, че няма религиозен неутралитет, неутрален закон, неутрално образование и неутрално гражданско правителство. Тогава те ще се заемат с изграждането на библейски социален, политически и религиозен ред, който накрая отрича религиозната свобода на враговете на Бог.
Гари Норт
Елитен клас, който е свободен да работи без ограничения - независимо дали ограниченията налагат върховенството на закона или страхът от отговорите на тези, които са засегнати от тяхното поведение - е елитен клас, който ще граби, деградира и изневерява на воля и ще действа безкрайно укрепва собствената си сила.
Глен Грийнуолд
Ако над закона на държавата не е признат божествен закон, тогава законът на човека е станал абсолютен в очите на хората - тогава няма логическа бариера за тоталитаризма.
Грег Бансен
Виждам, че човечеството все още оцелява след всички опити да се самоунищожи и така предполагам, че законът на любовта управлява човечеството.
Дейвид Ричо
В сърцето на Голямата депресия милиони американски работници направиха нещо, което никога досега не бяха правили: те се присъединиха към синдикат. Окуражени от приемането на Закона на Вагнер, който улесни колективното договаряне, синдикатите организираха индустрии в цялата страна, преправяйки икономиката.
Джеймс Суровецки
Винаги съм искал да бъда извън закона. И до известна степен съм живял.
Джеймс Фрей
Законът на Любовта е, че ти си Любов и че докато даваш Любов на другите, ти се учиш какъв си.
Джералд Джамполски
Ако проследите всички онези звена от веригата, които трябваше да са налице, за да съм тук, законите на вероятността поддържат, че самото ми съществуване е чудотворно. Но след много десетилетия, по-малко от сто години, те се изплащат и аз преставам да бъда. Така че, докато всички те са събрани и координирани да ме направят, тогава - и аз й говоря от името на всички тези трилиони атоми - аз наистина трябва да се възползвам максимално от нещата.
Джим Ал-Халили
За всяка млада демокрация най-трудната, но важна стъпка е погребването на наследството от тиранията и създаването на икономика и правителство и институции, които спазват върховенството на закона. Всяка страна е изправена пред предизвикателства пред върховенството на закона, включително и моята.
Джо Байдън
Във вселената няма нищо случайно - това е един от моите закони на физиката - нищо, освен самата вселената.
Джойс Каръл Оутс
Ако възгледите, които изразих, са правилни, можем да мислим, че нашата цивилизация се развива с нарастването на знанието от малки скитащи племена до големи уредени закони.
Джон Бойд Ор
В исляма мъжете и жените са морално равни в Божиите очи и се очаква да изпълняват същите задължения на поклонение, молитва, вяра, милостиня, пост и поклонение в Мека. Ислямът като цяло подобрява статута на жените в сравнение с по-ранните арабски култури, като забранява убийството на деца и признава пълноценната личност на жените. Ислямският закон подчертава договорния характер на брака, като изисква зестрата да се изплаща на жената, а не на нейното семейство, и гарантира правата на жените за наследяване и за притежаване и управление на имущество. Жените също получиха правото да живеят в семейния дом и да получават финансова издръжка по време на брака и период на изчакване след смърт и развод.
Джон Еспозито
За музиката има един закон: тя трябва да трогне моето сърце, преди да я разбера в главата.
Джон Лорд
Законът за сексуалния тормоз е много важен. Но мисля, че би било грешка, ако движението на закона за сексуален тормоз е единственият начин, по който феминизмът е познат в медиите.
Джудит Бътлър
От зората на интернет винаги съм действал при предположението, че ако правителството или корпорациите имат технологични възможности да направят нещо, те го правят - каквото и да кажат законите, за които случайно знаем.
Дъглас Рушкоф
Негъвкав закон е, че всички живи същества трябва да се стремят да доминират над средата си.
Едмънд Купър
Но никой не може да бъде имунизиран срещу законите на случайността.
Едмънд Купър
Предишна
1
...
12
13
(Текуща)
14
...
35
Следваща