Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Закон" - страница 12
Математическите факти, достойни за изучаване, са тези, които по своята аналогия с други факти са в състояние да ни доведат до познанието на физическия закон.
Жул Анри Поанкаре
Няма върховенство на закона, докато мафията не се нуждае от адвокати.
Стивън Холмс
Ако нямаме достъп до факти, не можем да си имаме доверие. Без доверие няма закон. Без закон няма демокрация.
Тимъти Снайдър
Не съм универсалист и начинът, по който говоря за окончателната загуба, е следният: хората се покланят на идоли - пари, каквото и да е. Тяхната човечност се прекроява около идола - ставате като това, на което се покланяте. Това е един от основните духовни закони.
Н. Т. Райт
Въпрос на факт е дали влиянието на мотивите се определя от природни закони, така че те винаги да имат същия ефект при едни и същи обстоятелства.
Томас Рийд
Всяко движение на пазара е резултат от естествен закон и от Причина, която съществува много преди да се случи Ефектът и може да бъде определена години по-рано. Бъдещето е само повторение на миналото, както ясно казва Библията.
У. Д. Ган
Етиката е по-важна от законите.
Уинтън Марсалис
Човек не може да направи мъжете добри по закон на Парламента.
Уолтър Бейджхот
Самотата е и магьосничество, самотата е по-силна от всяко магьосничество... в същността си, тя не противоречи на законите на Природата.
Урсула Ле Гуин
Ако моят активизъм, колкото и да е добре мотивиран, прогонва любовта, тогава съм разбрал погрешно евангелието на Исус. Заклещен съм със закона, а не с евангелието на благодатта.
Филип Янси
Трябва да се придържаме към факта, че икономическите закони не са направени от природата. Те са направени от хора.
Франклин Делано Рузвелт
Ако Бог е реален и аз вярвам, че е, тогава той е извън природата. Следователно той не е ограничен от природните закони по начина, по който сме ние.
Франсис Колинс
Деликатността е най-малко важната от всички закони на обществото и най-почитаната.
Франсоа дьо Ларошфуко
Революцията е хармония на форма и цвят, всичко се движи и остава на мястото си, като се подчинява на един закон: името му е живот.
Фрида Кало
Космическата система работи по закона на музиката, по закона на хармонията.
Инаят Хан
Обикновено във всяка революция хората са съсредоточени върху това, който иска да има най-много власт. Но най-важното са законите, които са писани през това време.
Ширин Ебади
Ясно е, че не човекът е създал Вселената - независимо дали вярвате в Бог или в богове или отричате някакво божествено присъствие - човекът не може да промени законите, които управляват Вселената, без да я увреди.
Шон Макбрайд
С правилния вид институции, като се започне с върховенството на закона, Бирма може да прогресира много бързо.
Аун Сан Су Чи
Понякога природата пази нейните тайни с неразривна хватка на физическия закон. Понякога истинската природа на реалността извива отвъд хоризонта.
Брайън Грийн
Преди откриването на квантовата механика рамката на физиката беше тази: Ако ми кажете как стоят нещата сега, аз мога да използвам законите на физиката, за да изчисля и, следователно, да предскажа как ще станат нещата по-късно.
Брайън Грийн
Моделите на природата понякога отразяват две преплетени характеристики: основни физически закони и влияния на околната среда. Това е версия на природата на природата срещу възпитанието.
Брайън Грийн
Катеренето не е битка със стихиите, нито срещу закона за гравитацията. Това е битка срещу себе си.
Валтер Бонати
Предишна
1
...
11
12
(Текуща)
13
...
35
Следваща