Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Чета" - страница 9
Книгите чети, ала помни - книгата си е книга, но ти си поразмърдай своя ум.
Максим Горки
Никога не можеш да бъдеш мъдър, ако не обичаш да четеш.
Самюел Джонсън
Закон на професор Тарантога: Никой нищо не чете; ако чете, нищо не разбира; ако разбира, веднага забравя.
Станислав Лем
Никога не чета книга, преди да я прегледам – така запазвам своето безпристрастие.
Сидни Смит
Никога не съм виждал, чувал или чел духовенството да е било обичано от народа, където християнството е държавна религия. Нищо не може да ги направи популярни, освен преследване в известна степен.
Джонатан Суифт
Когато се свършат донкихотите, ще се затвори и книгата на Историята. В нея повече няма да има какво повече да се чете.
Иван Тургенев
Медиите са твърде концентрирани, твърде малко хора притежават твърде много. Има само пет компании, които контролират 90% от това, което четете, чувате и виждате. А това не е здравословно.
Тед Търнър
Причината, поради която писателят пише една книга е – да я забрави. Причината, поради която читателят чете една книга е – да я запомни.
Томас Улф
Единственият начин да правиш всичко, което харесваш, е да четеш.
Том Кланси
Поезията не е най-важното нещо в живота. Много повече харесвам да си лежа във ваната и да си чета Агата Кристи.
Дилън Томас
Прочетете малко, но с удоволствие ще изглеждате по-начетени от тези, които четат много, но без удоволствие.
Орхан Памук
Всякакви правила за това, което трябва и не трябва да се чете, са просто нелепи. Съвременната култура е повече от половината на базата на това, което не трябва да се чете.
Оскар Уайлд
Обичам да чета хора. Наистина ми е приятно да гледам, да наблюдавам и да мога да разбера човек, причината да носи тази дреха, причината да мирише по начина, по който го правят.
Риана
Героите на френските романи често са бездушни в своя прагматизъм, те непрекъснато бързат да търсят отговори на въпросите: трябва ли да правим това, не трябва ли да правим това? Има нещо невероятно изкуствено в това болезнено търсене. Непоносимо е да се чете как четиридесетгодишните господа през цялото време се оплакват от избрания от тях живот, въпреки че са напълно способни да го променят.
Андрей Макин
Предговорът е най-важната част от книга. Дори рецензентите четат предговора.
Филип Гедала
Обичам да чета. Особено биографии на велики хора. Днес когато аз препрочитам своята биография - о, това е великолепна книжка!
Вини Джоунс
Ние четем за удоволствие. Четенето не е обществен дълг.
Алан Бенет
Половината американци никога не са чели вестник. Половината не са участвали в изборите за президент. Остава само да се надяваме, че това е една и съща половина.
Гор Видал
На сто умеещи да четат едва ли има един умеещ да мисли!
Джон Ръскин
Иска ми се да мога да напиша книга, която да се чете, докато съществува нашата цивилизация... Бих я оценил много по-високо от всеки бизнес успех, ако мога да допринеса за разбирането на света, в който живеем или, по-добре все пак, ако мога да помогна за запазването на икономическата и политическата система, която ми позволи да процъфтявам като участник.
Джордж Сорос
По-важно е не какво четем, а как и с каква цел.
Едмънд Бърк
Бракът е книга, която с радост се чете в първото издание, по-рядко във второ, а когато поради давност се превърне в класика, губи всякаква стойност.
Бранислав Нушич
Предишна
1
...
8
9
(Текуща)
10
...
35
Следваща