Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Чета" - страница 6
Само в младостта си можем да четем тъжни, тежки романи.
Мария Кюри
Ние четем историята на живота си, сякаш сме в нея, сякаш сме я написали.
Марк Странд
Доброто писане е добро писане и съм толкова щастлива, когато го чета.
Мег Уолицър
Това правя аз. Гледайте филми и четете. Понякога дори се преструвам, че пиша, но не заблуждавам никого. О, и отивам до пощенската кутия.
Никол Краус
Начинът, по който се чете една книга, което ще рече, качествата, които читателят внася в книгата, могат да имат толкова общо с нейната стойност, колкото всичко, което авторът влага в нея.
Норман Казънс
Една добра книга, написана за деца, може да се чете и от възрастни.
Нортън Джъстър
Знаех, че ако пиша нова книга на всеки шест месеца или всяка година, ако продължа да чета страхотни книги, в крайна сметка ще напиша нещо, достойно за публикуване. Разбрах, че може да съм на четиридесет, петдесет или дори на шестдесет, но бях уверен, че това ще се случи.
Огастин Бъроуз
Преди да стана писател, определено съм читател и когато чета мемоари, наистина искам да е истина.
Огастин Бъроуз
Всичко, което знам със сигурност, е, че четенето е от най-голямо значение за мен; ако не можех да чета, да преглеждам старите любими и да експериментирам с нови за мен имена, щях да умра от глад - вероятно твърде гладен, за да продължа да пиша сам.
Пенелъпи Лайвли
Главната причина за сегашната епидемия от неграмотност е това, че всички умеят да четат и пишат.
Питър Де Врайс
Преподавам курс по сценарий в Колумбия, но никога не съм взимал курс и никога не съм чел книга за това!
Пол Шрейдър
Аз съм обикновено момиче, имам баща, който всеки ден чете вестници и брат, който ходи в колеж, и неговите приятели, които често говорят за мен. Но мисля, че хората забравят, когато говорят за актьори, че ние сме обикновени хора.
Приянка Чопра
Най-добрата кинозала в света е мозъка, и ти разбираш това, когато четеш хубава книга.
Ридли Скот
Ти просто имаш вяра. Ако това звучи някак мистично, това е така, защото наистина не знам как работи, но вярвам, че така е. Опитвам се да пиша по начина, по който чета, за да разбера какво се случва след това.
Ричард Русо
Чета доста ненаситно. Ако е добре, не ме интересува какво е.
Ричард Русо
Какъв човек ще станеш след пет години, определяйки два основни фактора: хората с които общуваш, и книгите, които четеш.
Робин Шарма
Страхотната книга за вас е книгата, която има да ви каже най-много в момента, в който четете. Нямам предвид книгата, която е най-поучителна, а книгата, която храни духа ви. И това зависи от вашата възраст, вашия опит, вашите психологически и духовни нужди.
Робъртсън Дейвис
Той ме накара да се замисля за всички книги, които не бях чел, и за всички онези, които бях чел, но не бях разбрал напълно.
Том Перота
Моят хоризонт върху човечеството се разширява, като чета писателите на стихове, виждам картина, слушам някаква музика, някаква опера, която изобщо няма нищо общо с променливото човешко състояние или борба или каквото и да било. Обогатява ме като човек.
Уоле Шоинка
Повечето хора четат поезия, слушайки ехото, защото ехото им е познато. Те преминават през него, както момче се гази през водата, опипвайки с пръстите си за дъното: Ехото е дъното.
Уолъс Стивънс
Не обичам да чета в леглото. Леглото е създадено за други цели.
Фамке Янсен
Писането буквално трансформира. Когато четем, ние сме променени. Когато пишем, ние сме променени. Това е неврологично. За мен това е един вид магия.
Франческа Лия Блок
Предишна
1
...
5
6
(Текуща)
7
...
35
Следваща