Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Чета" - страница 5
Колкото по-умни са журналистите, толкова по-добро е обществото. До известна степен хората четат пресата, за да се информират - и колкото по-добър е учителят, толкова по-добре е тялото на ученика.
Уорън Бъфет
За щастие, господа журналисти, аз чета вашите вестници, за да знам, какво съм казал.
Шарл дьо Гол
Министъра не трябва да се оплаква на вестниците и даже да ги чете. Той е длъжен да ги пише.
Шарл дьо Гол
Повече хора трябва да четат книги. Това е най-концентрираното преживяване, което можете да имате.
Вивиан Уестууд
Чети книги, така както гледаш картини, без да се съмняваш или да се колебаеш: трябва да бъда уверен в себе и да намираш за прекрасно, това което е прекрасно.
Винсент ван Гог
В течение на живота на един човек личността се създава изключително от това, какво слуша, и това, което чете.
Георги Гурджиев
Не може хората да растат в благодат, ако не се отдадат на четене. Хората, които четат, винаги ще бъдат знаещи хора.
Джон Уесли
За имейл се прилага старото правило за пощенска картичка. Никой друг не трябва да чете вашите пощенски картички, но вие ще сте глупак, ако напишете нещо лично на някоя.
Джудит Мартин
Четенето беше първият ми усамотен порок (и доведе до всички останали). Четох, докато ядох, четох в тоалетната, четох във ваната. Когато трябваше да спя, четях.
Джърмейн Гриър
Пиша за публика, която харесва това, което харесвам, чете това, което чета, мисли за нещата, за които мисля. В много отношения това ме противопоставя на хората, които ходят на театър като цяло.
Ерик Богосян
Във влака четат, защото е скучно, в трамвая - понеже е интересно.
Иля Илф
Ние четем, за да разберем, че не сме сами.
Клайв Стейпълс Луис
Харесва ми да чета романи, защото ми дава представа за човешкото поведение.
Клеър Дейнс
Не четете на глас между редовете, а това което получавате между очите!
Константин Мелихан
Машина няма ум да чете; никога не знаеш кога ще те предаде.
Лари Нивън
Ако искате децата ви да бъдат интелигентни, четете им приказки. Ако искате да бъдат по-интелигентни, четете им повече приказки.
Алберт Айнщайн
Вярвам, че четенето и писането са най-полезните форми на медитация, открити някога. Като четем произведенията на най-интересните умове в историята, ние медитираме с нашия ум и с техния. За мен това е чудо.
Кърт Вонегът
Чудесно е да чувствам подкрепата, но срещу мен има и много негативна енергия. Ако трябва да съм честна, аз я игнорирам. Ако започнех да чета всичко, това би объркало главата ми нацяло.
Сиена Милър
Имам рафт с книги за комфорт, които чета, когато светът се затвори в мен или се случи нещо неприятно.
Ан Маккафри
Човек извършва много различно действие, когато чете филм и когато чете роман. Вашето внимание се държи по различен начин.
Мануел Пуиг
Ако зрител с философски ум, някой, свикнал да чете книги, получи същата информация във филм, той може да не я разбере напълно.
Мануел Пуиг
Вашата реалност не е ограничена от тази клетка, в която живеем. Ако четете нещо, ако изучавате нещо, вие надхвърляте всяка клетка, в която се намирате.
Мануел Пуиг
Предишна
1
...
4
5
(Текуща)
6
...
35
Следваща