Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Чета" - страница 4
Хората обикновено са изненадани да чуят това, но аз наистина не чета детски книги.
Бевърли Клиъри
Живея в Америка. Имам право да пиша каквото си поискам. И се равнява на друго право, също толкова мощно: правото да не го четете. Свободата на словото включва свободата да обиждате хората.
Брад Тор
Аз съм от типа писател, който хората смятат, че други хора четат.
В. С. Найпол
Плащаха ми да чета западни икономически текстове. В известен смисъл режимът плати за собственото си подкопаване.
Вацлав Клаус
Книгите, които пиша, защото искам да ги чета, игрите, защото искам да ги играя, и истории, които разказвам, защото ги намирам за вълнуващи лични.
Гари Гигакс
Никога не си твърде стар, твърде шантав, твърде див, за да вземеш книга и да четеш на дете.
Доктор Сюс
В науката четете за предпочитание е на най-новите произведения; в литературата най-старото. Класическата литература винаги е модерна.
Едуард Булвер-Литън
Книги не заслужаващи бавно четене, не заслужават въобще това, да ги четете.
Емил Фаге
Ядосана съм, че мозъка ми беше изгладнял и че седях и треперех в леглото си през нощта, вместо да танцувам или да чета поезия, или да ям сладолед или да целувам момче...
Лори Халсе Андерсен
Може да научиш начинаещия автор да преодолее литературната неграмотност, безвкусицата, да го научиш да чете, но да го направиш нов Горки, Блок, Маяковски, е невъзможно.
Иля Еренбург
Най-много ти се иска – каква скромност! – безсмъртие, за да четеш.
Елиас Канети
Ако искаш да забогатееш от писане, пиши неща, които се харесват на онези хора, които си мърдат устните, когато четат наум.
Дон Маркис
Животът на интелектуалците протича в много тесен кръг. Те се четат един други. И си пишат един за други.
Жорж Сименон
Деля читателите на две категории: тези, които четат, за да запомнят и тези, които четат, за да забравят.
Уилям Лайън Фелпс
Aко четеш книгата, която всички четат, ще мислиш само това, което всички мислят.
Харуки Мураками
Не ме питайте кой ми е повлиял. Лъвът е направен от агнетата, които е изял, а аз чета цял живот.
Георгиос Сеферис
Да спрете да четете книги означава да престанете да мислите.
Фьодор Достоевски
Мнозина хвалят едни книги, но четат всички останали.
Марк Валерий Марциал
Само възрастните хора четат най-горните слоеве през повечето време. Мисля, че децата четат вътрешните значения на всичко.
Морис Сендак
Ако трябва да съм честна ще ви кажа, че все още чета приказки и ги харесвам най-много от всичко.
Одри Хепбърн
Какво е истината? За мнозинството онова, което непрекъснато чете и чува.
Освалд Шпенглер
Аз пих кафе, четях стари книги и чаках, кога ще свърши тази година.
Ричард Бротиган
Предишна
1
...
3
4
(Текуща)
5
...
35
Следваща