Цитати на тема "Чета" - страница 35
...Няма да приема хора, които направиха максимално възможното за затваряне на от Първи до Четвърти блок, сега да ми четат декларации в парламента за това как ние не сме правили достатъчно за спасяването на Трети и Четвърти блок. Имам предвид Иван Костов и групата на ДСБ. Точно тези, които подписваха меморандума 1999 година, да ми говорят сега за някакви стратегии пак, за някакви измислени неща, които те зачертаха преди повече от седем години, просто нямат право да си отварят устите. Трябва да мълчат, когато става дума за атомна енергетика в България и да стоят с наведена глава. Извинявайте, че съм толкова рязък, но...
Румен Овчаров
Аз четях повече комикси, отколкото учебници! Отраснах в Кънектикът, а там имаше едно място, наречено "Луиз”. Беше на една пряка от къщи, и аз редовно ходех при Луиз, купувах си сладко, това беше всяка събота сутрин. след това си вземах редовния "Супермен”, или нещо друго. Първо започнах с по-неизвестните герои, като Ричи Рич, а после преминах и на супергероите - Супермен, Батман, Зеленият човек. Купувах си за около три долара сладкото и комикса, отивах вкъщи и четях комикси, докато ядях шоколад...докато не ми изпадаха зъбите.
Трийт Уилямс
По електронната поща ми изпратиха хумореска за "предимствата", на които може да се радва човек, навършил 60 години. Четях, усмихвах се наполовина на духовитостите и усещах как в душата ми заедно с това се утаява някаква горчивина. Всяка човешка възраст подлежи на присмех. Има достатъчно неща, за които можем да поднасяме детската наивност, юношеската пламенност, младежката самоувереност, уталожената зрелост, но всички техни недостатъци са поправими, защото са временни, преходни и следващата възраст най-вероятно ще ги преодолее. Недъзите на старостта – това окончателно отпадане на душата и тялото – са неотстраними. Те се отменят само от смъртта, от окончателното тържество на Нищото. Затова в насмешките над старостта има нещо неприемливо, което нарушава добрия тон и свидетелства за неизтънчена чувстнвителност.
Александър Шурбанов