Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Чета" - страница 31
Израснах, четейки криминална фантастика и особено през 80-те, жените просто бяха там, за да бъдат спасени или прецакани.
Карин Слотър
Когато четете книга, оставяте друг човек да разсее мислите ви и да работи с вашите емоции. Ако са умели, няма нищо по-хубаво от изключването и загубата.
Карин Слотър
Обичам да чета почти толкова, колкото обичам да пиша.
Карин Слотър
Когато решавам да чета книга, никога не отварям първата глава, защото тя е преработена и обработена над 88 пъти. Просто ще се обърна към средата на книгата, към средата на една глава и просто ще прочета произволна страница и веднага ще разбера дали това е истинската сделка или не.
Карл Хайасън
Винаги четете историята до края, дори детето да заспи по средата.
Карл-Йохан Форсен Ерлин
Чета цялата си работа на глас, докато работя - това затрудни малко адаптирането към пенсионирането на съпруга ми. Мога да извикам крещящите части, ако съм сама в къщата, но, разбира се, се чувствам глупачка, ако някой е там, за да ме чуе.
Карън Джой Фаулър
Чета книгите си за писане на семинари и приятели и често съм фокусирана само върху това да ги забавлявам. Изобщо не мисля за маркетинг.
Карън Джой Фаулър
Започнах да чета толкова обсебващо за Междузвездни войни, колкото някога за Кант - и все още чета за поведенческата икономика и поведенческата психология.
Кас Сънстейн
Въпреки че Междузвездни войни лесно се чете като феминистки за времето си - и дори засега, с ролята на принцеса Лея - хората не биха направили такъв филм през 2016, където момчетата са предимно коравите, а жените не са на властни позиции.
Кас Сънстейн
Ако чета Библията, мога да намеря и няколко тежки присъди. С всяка религия може да бъде злоупотребявано. Тук не говорим за религия и вяра. Говорим за политизиране на исляма и, между другото, той преди всичко оказва натиск върху мнозинството мирни мюсюлмани, които живеят тук, в Германия.
Алис Шварцер
Нещо като четенето зависи много от това просто да имаш хора около теб, които говорят с теб и ти четат книги, повече от това да седнеш и, да речем, да направиш тренировка за четене, когато си на 3 или 4 години.
Алисън Гопник
Нашата е епоха на педагогиката. Тревожните родители инструктират децата си все повече и повече, в по-млада и по-млада възраст, докато четат книги на бебета в утробата.
Алисън Гопник
Официалното образование на жените рядко се смяташе за важно. Момичетата с добро раждане бяха обучавани на домашни умения у дома или в манастир и рядко се научаваха да четат и пишат, защото се страхуваше, че ако го направят, ще пропилеят таланта си, пишейки любовни писма или четейки романси, които водят до размисъл.
Алисън Уиър
Винаги четете извън зоната си на комфорт. Оттам идват историите. Оттам идват идеите.
Катрин Стедман
Всеки си мисли, че никой не знае мислите му. Но мога да чета дори чуждите мисли.
Катрин Фишър
Баща ми вярваше, че истинският мъж не чете, а родителите ми се надяваха, че ще добия разум и ще намеря работа в застраховането.
Кен Бруен
Като дете извърших голям грях. Никога не съм говорил и майка ми мислеше, че нещо сериозно не е наред с мен. Мълчаливото дете се смята за проблем в Ирландия и аз просто чета през цялото време.
Кен Бруен
Всъщност повечето от нас не четат друг език и затова, когато четем превод, няма как да знаем какво е променено или добавено.
Кен Лиу
Защо четем биография? Защо избираме да ги напишем? Защото ние сме хора, програмирани да бъдем любопитни към други човешки същества и да изживеем нещо от живота им. Това винаги е било така – погледнете Библията, натъпкана с биографии, много популярно четиво.
Клеър Томалин
Когато живеете с Дикенс години наред, четейки го и се опитвайки да го представите възможно най-вярно, няма как да не обичате мъжа – така че шокът от лошото му поведение е значителен, дори когато знаете, че идва.
Клеър Томалин
За тези от вас, които ще започнат да четат Книгата по математика от кора до кора, потърсете връзките, гледайте със страхопочитание еволюцията на идеите и плавайте в безбрежното море на въображението.
Клифърд Пиковър
Ако трябва да четете, за да се развеселите, прочетете биографии на писатели, които са полудели.
Колм Тойбин
Предишна
1
...
30
31
(Текуща)
32
...
35
Следваща