Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Чета" - страница 30
Като студентка, а по-късно и като писателка, ми беше трудно да поддържам чистата, почти еротична любов към четенето, която имах като дете - знаете, където се качвате в леглото и четете с часове и часове, както и самата книга е този зареден магически обект. По-късно, когато писането стане ваша работа, това е свързано с егото и всякакви притеснения и не винаги е лесно да се стигне до това състояние на чисто бягство.
Елиф Батуман
Когато се разхождате наоколо, в главата ви се въртят всички тези неща, неща, които са ви се случвали, неща, които сте чели. Животът е просто живот и вие получавате това, което получавате от него.
Елиф Батуман
От ранна възраст любимото ми нещо за четене бяха романи. Години наред, когато пишех само научна литература, все още четях почти изключително романи. Странно е да произвеждаш нещо, което не консумираш. Чувства се наистина отчуждаващо.
Елиф Батуман
В науката се четат по предпочитание най-новите произведения. В литературата четете най-старите. Класиката винаги е модерна.
Еми Лоуел
Да кажеш, че познаваш Бога, защото си религиозен, означава да кажеш, че си хапнал добре, защото си чел менюто.
Ерик Уайнър
В продължение на двадесет и пет века западното знание се опитва да погледне света. Той не успя да разбере, че светът не е за гледащите. Той е за слушане. Не се чете, но се чува. Нашата наука винаги е искала да наблюдава, измерва, абстрахира и кастрира смисъла, забравяйки, че животът е пълен с шум и че само смъртта мълчи: работен шум, шум на човек и шум на звяр. Шум, купен, продаден или забранен. Нищо съществено не се случва при липса на шум.
Жак Атали
Една книга винаги има двама автори: този, който я пише и този, който я чете.
Жак Саломе
Всички пивоварни и кафенета са пълни; Гърците, ако не играят табла, карти или домино, четат вестници и говорят, говорят безкрайно.
Жан Барт
Важно е да се изясни, че библиотеката не е задължително съставена от книги, които сме чели, или дори че в крайна сметка ще ги прочетем. Те трябва да са книги, които можем да четем. Или че можем да четем. Дори ако никога не го направим.
Жан-Клод Кариер
Най-добрите книги са тези, които се запомнят от стола, на който се четат.
Жан-Филип Тусен
По-добре е да не четете изобщо и да оставите умът си празен, отколкото да го прочетете по някакъв начин, набързо и без да мислите за това, което се чете.
Папюс
Човекът, който чете книгата, е затворен човек. Той не гледа телевизия. Той е сляп за пропаганда. Той е глух за лозунги.
Жерар Клайн
Нерядко говорят, че предисловието трябва да се чете накрая. Заключението пък, напротив, трябва още в началото.
Жил Дельоз
Образованият човек никога не чете, той препрочита.
Жорж Елгози
Обикновено се събуждам в 5:30 и това е моето време. Чета вестници, пия кафе.
Иванка Тръмп
Ако искате да се научите да четете бързо, просто четете повече.
Игор Ман
Изумително, колкото звучи Евангелието от Юда, то усилва намеци, които отдавна четем в Евангелията от Марк и Йоан, че Исус е знаел и дори е подбуждал събитията от своята страст, виждайки ги като част от божествен план.
Илейн Пейджълс
Фундаментализмът означава да се чете доста консервативно и буквално, като се казва Библията е Божието слово и ние трябва да го следваме. Това, което пише, е това.
Илейн Пейджълс
Какъв е смисълът да пиша на родния ми език, ако никой не чете това, което пиша? Трябваше да започна отначало и да разказвам различни истории. Истории за онези, които са напуснали дома и езиковата си среда, истории за пристигналите тук и тези, които са станали свидетели на тяхното преместване.
Кадер Абдола
Искам, вие да не ми вярвате или въобще да не ме четете.
Кари Фишър
Четох подробно за серийни убийци и всякакви неща, пред които хората се изправят.
Карин Слотър
Има много мъже, които ще ми кажат: "Не чета книги от жени, но те харесвам".
Карин Слотър
Предишна
1
...
29
30
(Текуща)
31
...
35
Следваща