Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Чета" - страница 29
Други неща, които научих тогава: химиотерапията те заслепява. Краде косата ви и ви заслепява. Майка ми дори не можеше да чете в края.
Джули Бъксбаум
Привлича ме всяка история, която ме кара да искам да чета от едно изречение до следващо. Нямам друг критерий.
Джумпа Лахири
За нас не само е приятно да задоволим осемте си основни желания, но също така е приятно да четем за това как другите са ги удовлетворили.
Дрю Ерик Уитмън
Докато четете, позволете на вашето четене да се групира около вашите интереси.
Дъглас Уилсън
Искам да чета, за да мога да чета Корана, прочети табелите на улицата, да знам номера на автобуса, който трябва да взема, когато един ден напусна тази къща.
Ева Енслър
И тъй като това писмо не го чете цензурата, казвам направо, че много ви желая като жена.
Александър Твардовски
Ние не сме такива глупаци, че да плащаме за четене на по-низши книги, когато можем да четем превъзходни книги за нищо.
Едуард Булвер-Литън
Чети за да живееш, а не живей за да четеш.
Едуард Булвер-Литън
Винаги е имало нещо нередно в начина, по който съм изобретен и имам за цел да се впиша в света... Дали това е било защото непрекъснато съм чел моята част или поради някакъв дълбок недостатък в моето същество, който не можех да разбера през по-голямата част от ранния си живот.
Едуард Саид
Чел съм Стария Завет, най-кръвожадната и опасна книга за младите. Йехова несъмнено е най-лошият герой в художествената литература.
Едуин Робинсън
Успявам да разказвам най-интересните истории, които знам как да разказвам, с най-интересните изречения, които умея да съставям - и хората, които не са свързани с мен, ги четат. Да бъдеш платен да пишеш важни за мен неща е изключително.
Ейми Блум
Мисля, че много мениджъри, с които се срещаме, приемат много сериозно ролята си на лидери и правят много за хората си. И се опитват да усъвършенстват уменията си, като четат книги и посещават обучение. Но отново проблемът номер едно е, че сме заети. Склонни сме да забравяме, че колективно можем да постигнем повече, отколкото бихме могли да направим сами, и имаме нужда нашите хора да се чувстват част от положителна, продуктивна култура.
Ейдриън Гостик
Написал съм най-доброто произведение, което знам как. Оценявам хората, които я четат и се интересуват от произведението - и това е почти краят на това.
Ейми Блум
За един писател да изчезне е лесно, защото никой не чете.
Елена Понятовска
Ние правим грешката да четем твърде много, несъобразно на това, колко размишляваме за него... Така четенето на книги, строго погледнато, е в крайната степен на умствена леност.
Елизабет Браунинг
Майка ми държеше всичките си коледни картички в кошница, покрита с червена панделка, а аз обичах да ги разглеждам и да чета всички писма.
Елизабет Бърг
Ритуалът или традицията могат да бъдат толкова прости, колкото нещо, което правите всяка вечер, като например да четете история на малко дете или нещо, което правите седмично, като например да излезете за китайска храна.
Елизабет Бърг
Книгите имат своите особености, както и хората, и няма да ми покажат пълната им красота, освен ако мястото и времето, в което се четат, не им подхождат.
Елизабет фон Арним
Винаги съм обичала да чета книги за деца и млади, особено когато тези книги са мистерии.
Елинор Катън
Способността на хората да четат значения в модели е най-определящата характеристика, която имаме.
Елинор Катън
Когато четете роман, мисля, че причината, поради която се интересувате от това как се развива даден сюжет, е, че го приемате като точка за данни в голямата история за това как работи светът. Получава ли такъв и такъв тип момичето в крайна сметка? Изневярата носи ли някога щастие? Как победителите стават победители?
Елиф Батуман
Четейки Епиктет, осъзнах, че повечето от болката в живота ми не идва от някакви действителни лишения или обиди, а по-скоро от срама да мисля, че те биха могли да бъдат избегнати.
Елиф Батуман
Предишна
1
...
28
29
(Текуща)
30
...
35
Следваща