Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Чета" - страница 27
- И какво да правя. Америка е люлката на световната революция - сексуална и престъпна. Вестниците трябва да се четат...
Владимир Количев
Майка ми се смееше, че ако ме помолят да почистя стаята си, ще прекарам толкова много време, като чета всяка малка част от хартията, разписка или каквото и да било, вместо да я хвърлям в кошчето.
Айобами Адебайо
Трябваше да пиша книги, вместо да ги чета.
Алан Лайтман
Когато ви е топло и удовлетворено е толкова приятно да четете за неприятности на други хора и да въздишате състрадателно.
Волфганг Борхерт
Не си спомням да се научих да чета, но първото нещо, което си спомням, че четях, е научно фантастичен роман.
Вонда Макинтайър
Когато чета книга, искам и ти да я прочетеш. Трябва да знам какво мислиш за нея. Искам да бъдеш моя. Мога да ви обещая книги, разговори и сърцето ми, Ейми.
Габриел Зевин
Цялата история, романтизмът и изкуството са само тогава когато събитието, което служи като основа за появата им, вече е умряло и вече не съществува и това, което четем и мислим за него, е само игра на сенки, които живеят в нашето въображение.
Гайто Газданов
Четенето е трудно. Хората просто не са предназначени да четат повече. Ние сме в постграмотна епоха. Знаете ли, визуална епоха. Колко години след падането на Рим трябваше да се появи Данте? Много, много години.
Гари Щейнгарт
Бих искал да имам руски книжен клуб от XIX век, където всички членове трябваше да се държат като претенциозните непълнолетни благородници, за които четяха.
Гари Щейнгарт
Когато наистина се интересувам от нещо, се фокусирам супер върху него. И мога да прекарвам часове след часове, без да се уморявам да чета за това и все пак да ми е интересно да науча повече за него.
Грета Тунберг
През цялото време чета много, но често чета книги за изследване или защото по някакъв начин са ми интересни, дори ако не са точно "приятни".
Гретхен Рубин
Един от най-важните елементи на моята идентичност е моята идентичност като читател. Обичам да чета - наистина, ако съм честен със себе си, това е практически единствената дейност, която наистина обичам да правя.
Гретхен Рубин
Научих се също да чета безмълвно. Ето защо бих могъл да завърша една книга след друга, без да се уморявам.
Дадзай Осаму
Самураят трябва постоянно да чете древни летописи, за да укрепва своят характер.
Дайдодзи Юдзан
Повечето от нас не осъзнават, че голяма част от това, което четем във вестниците или виждаме по телевизията, първо се филтрира от компании за изследване на общественото мнение.
Даниел Естулин
Недобросъвестните писатели често разчитат на факта, че повечето хора не си правят труда да четат бележки под линия или да проследяват цитати.
Даниел Левитин
Що се отнася до стила, мисля, че мемоаристът трябва да притежава уменията на романиста и всички елементи от инструментариума на романиста. Когато чета мемоари, искам наистина, дълбоко да преживея това, което е преживял авторът. Искам да видя героите и да чуя начина, по който говорят, и да разбера как мислят. И по този начин писането на мемоари е подобно на писането на роман.
Даниел Трусони
Хората не знаят как да слушат и това не е тяхна вина. В училище се учим как да четем, учим се да пишем - но никой не те учи как да слушаш.
Даниъл Пинк
Можеш да опиташ и разбереш хората, можеш да четеш книги и да разбираш думи и концепции и идеи, но никога не можеш да разбереш достатъчно или да имаш достатъчно знания, за да не се случват изненадите, които съдбата и хората са запазили.
Деб Калети
Много от нас са чели и са говорили за прошката и разбираме интелектуално защо може да ни е от полза да отпуснем гнева си към другите. Но ние все пак държим.
Деби Форд
Книгите го правеха мек. Трябваше повече да се бори и да чете по-малко.
Дебора Харкнес
Никога не съм разбирал хора, които са казвали, че най-големият им страх е публично говорене, паяци или някой от другите дребни ужаси. Как можеше да се страхуваш от нещо повече от смъртта? Всичко останало предлагаше моменти на бягство: парализиран човек все още можеше да чете Дикенс; човек, който е в хватката на деменцията, може да има проблясъци на абсурдната красота.
Дейвид Бениоф
Предишна
1
...
26
27
(Текуща)
28
...
35
Следваща