Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Чета" - страница 24
Тя четеше романи. Една книга след друга, понякога със скорост 1 на ден, за пълна година. Приемлива форма на бягство, която не оставя махмурлук.
Уенди Уакс
Въпреки че съм запален потребител на съвременна музика от ранните си тийнейджърски години, светът на рок музиката винаги е бил на някаква дистанция - слушам я, чета за нея, говоря за нея, но съм имал малък или никакъв контакт с неговите обитатели.
Уилям Бойд
Колко хубаво е, когато богатите могат да четат.
Уилям Голдинг
За мен вървят ръка за ръка. Когато пътувам, ме кара да пиша, когато чета, ме кара да пътувам.
Уилям Далримпъл
...няма по-добра сатира от писмата... Клетви, любов, обещания, признания, благодарност - колко е забавно да го четеш когато мине известно време.
Уилям Мейкпийс Такъри
Накъдето и да насочим погледа си, откриваме меланхоличните доказателства за нашата поквара; дали гледаме към древни или модерни времена, към варварски или цивилизовани нации, към поведението на света около нас или към монитора в гърдите; независимо дали четем, или чуваме, или действаме, или мислим, или чувстваме, същият унизителен урок ни се натрапва.
Уилям Уилбърфорс
Не обичах да пиша. Понякога чувствам, че ако не чета книги или гледам неми филми, ще забравя как да чета и ще загубя желанието си да водя дневник.
Уолтър Тевис
Никога не можете да станете велик мъж или жена, докато не преодолеете тревожността, безпокойството и страха. Невъзможно е за тревожен човек, загрижен или страхлив човек да възприеме истината; всички неща са изкривени и изхвърлени от правилните си отношения от такива умствени състояния и тези, които са в тях, не могат да четат мислите на Бог.
Уолъс Д. Уотлъс
Четете само най-оптимистичните коментари за световните новини; които са в хармония с вашата картина.
Уолъс Д. Уотлъс
Но авторите, преди да пишат, трябва да четат.
Фани Бърни
Някой друг ще ми чете или ще отиде при мен в джамията, и/или ще ми каже, че не трябва да вземаш нищо от Запада, защото Западът е враг и т.н. Аз трябва да реша. Аз съм достатъчно интелигентна, за да бъда критична към Запада и да вземам това, от което се нуждая, и да отхвърлям това, което е лошо за мен.
Фатима Мерниси
Тези романи, които той чете и пише, хората не плачат, но в реалния живот все още плачат.
Филип Пулман
Болните деца, ако не са твърде срамежливи да говорят, винаги ще изразяват това желание. Те неизменно предпочитат да им се разказва история, вместо да им се чете.
Флорънс Найтингейл
Каква по-мощна форма на изучаване на човечеството може да има, отколкото да четем нашата собствена книга с инструкции?
Франсис Колинс
Според моя опит повечето математици са интелектуално мързеливи и особено не обичат да четат експериментални статии. Той изглежда имаше много силни биологични интуиции, но за съжаление с отрицателен знак.
Франсис Крик
Разликата в пропагандата за висшите и низшите слоеве потребители е в това, че на последните трябва да се каже в устна форма, понеже те не умеят да четат.
Фредерик Пол
Книгите стареят по-бързо, ако не ги четат.
Антъни Хоровиц
Ако четем книга, тогава ни е обзело специално настроение. Сякаш правим пътуване в друг свят.
Хавиер Сиера
Чета книги. Грижи се за нещата. Вълнувай се. Опитайте се да не се отнасяте прекалено снизходително към себе си. Насладете се на вечно присъстващата игра на знание.
Ханк Грийн
Тя чете готварските книги с такова увлечение, като трактат за наркотиците.
Ханс Фалада
Понякога умението да се чете е по-скоро объркващо, отколкото помагащо да разбереш!
Харлан Елисън
Понякога умението да се чете поражда повече въпроси, отколкото неумението и по неволя мислиш: по-добре да си останеш глупав.
Харлан Елисън
Предишна
1
...
23
24
(Текуща)
25
...
35
Следваща