Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Чета" - страница 2
Кажи ми какво четеш и аз ще ти кажа кой си, е много вярно, но ще те опозная много по-добре ако ми кажеш какво препрочиташ.
Франсоа Мориак
Големите автори на афоризми се четат така, като че всички те са се познавали един друг много добре.
Елиас Канети
Артистът няма време да слуша критиците. Ония, които искат да бъдат писатели, четат рецензиите, а ония, които искат да пишат, нямат време да ги четат.
Уилям Фокнър
Поет, който чете, изглежда, като готвач, който яде.
Карл Краус
Дълго време мислех защо хората с възрастта започват повече да четат Библията. И изведнъж ми просветна – те се подготвят за финалния изпит!
Джордж Карлин
Циник не е просто този, който чете горчиви уроци от миналото, той е и този, който е трайно разочарован от бъдещето.
Сидни Харис
Работите ли под впечатлението, че чета тези ваши меморандуми? Не мога дори да ги вдигна.
Франклин Делано Рузвелт
Ние често срещаме хора, учеността на които служи като оръдие на тяхното невежество, - хора, които колкото повече четат, толкова по-малко знаят.
Хенри Томас Бъкл
Канех се да започна с четене на поеми от Шекспир, но после се размислих: че защо да го правя? Той никога не е чел моите.
Спайк Милиган
Книгите бяха моят път към свободата. Научих се да чета на тригодишна възраст и скоро открих целия свят отвъд нашата ферма в Мисисипи, който чакаше да бъде завоюван.
Опра Уинфри
Четейки биография, помнете, че истината никога не става за публикуване.
Джордж Бърнард Шоу
Човек е това, което чете.
Йосиф Бродски
Съотношението между грамотни и неграмотни е константно. Само че, в наши дни неграмотните могат да четат и пишат.
Алберто Моравия
Политиците трябва да четат научна фантастика, а не уестърни и детективски истории.
Артър Кларк
Наистина имах много мечти, когато бях дете, и мисля, че голяма част от това се дължеше на факта, че имах възможност да чета много.
Бил Гейтс
Основното не е да се научиш да четеш. Много по-важно е да се научиш да се съмняваш в прочетеното.
Джордж Карлин
Ако всеки можеше да чете чуждите мисли би имало повече убийци.
Джордж Карлин
В книгата ние жадно четем това, на което не обръщаме внимание в живота.
Емил Кротки
Има престъпления по-тежки, от това да се горят книги. Едно от тях - да не ги четеш.
Йосиф Бродски
Абсурдно е да има железни правила за това какво човек трябва да чете и какво не. Повече от половината от съвременната култура зависи от това, което човек не бива да чете.
Оскар Уайлд
Има по-лоши престъпления от това да гориш книги. Едно от тях е да не ги четеш.
Рей Бредбъри
За необразования човек е полезно да чете книги с афоризми.
Уинстън Чърчил
Предишна
1
2
(Текуща)
3
4
...
35
Следваща