Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Чета" - страница 16
Любовта е съвместна продуктивност. Това е когато на двама човека не им е скучно - нито да четат книги, нито да общуват, нито да работят, нито да живеят.
Андрей Кончаловски
Хората рядко четат книги, които са им подарили.
Самюел Джонсън
Първо пиша предговора, а книгата чета после, за да запазя безпристрастност.
Сидни Смит
Това е проклятието на четящите хора. Нас могат да ни съблазнят с добра история в най-неподходящият момент.
Стивън Кинг
Управлявайте живота си и мислите си така, сякаш целият свят трябва да вижда едното и да чете другото.
Томас Фулър
Детските книги се четат от деца (ако четат); но родителите избират тези книги.
Уилям Годуин
Масата на четящата публика не се интересува от научаването и асимилирането на резултатите от точното разследване.
Уолтър Липман
Не четем мнението на други хора. Искаме да извлечем фактите и след това да мислим.
Уорън Бъфет
Не чета икономически прогнози. Не чета смешните документи.
Уорън Бъфет
Ако работникът и неговият шеф се наслаждават на една и съща телевизионна програма и посещават едни и същи курортни места, ако машинописката е толкова привлекателно гримирана като дъщерята на своя работодател, ако негърът притежава кадилак, ако всички четат един и същи вестник, тогава тази асимилация показва не изчезването на класите, а степента, в която нуждите и удовлетворенията, които служат за запазването на системата, се споделят от основното население.
Херберт Маркузе
Най-ранният ми спомен за книгите не е четенето, а да ми четат. Прекарвах часове в слушане, наблюдавах лицето на човека, който ми четеше на глас.
Хишам Матар
Нищо, което четем, не може да внесе нови или чужди чувства, които ние под една или друга форма вече не притежаваме.
Хишам Матар
Няма да разберем нищо, ако четем твърде бързо или твърде бавно.
Блез Паскал
Защото когато чета, всъщност не чета; Пускам красиво изречение в устата си и го изсмуквам като плодова капка, или го отпивам като ликьор, докато мисълта се разтвори в мен като алкохол, влива мозък и сърце и се движи през вените до корена на всеки кръвоносен съд.
Бохумил Храбал
Възпитан съм против волята си, така че дори не знам какви са идеите ми и какво чета.
Бохумил Храбал
Спомням си, че дори първото ми впечатление за италианското кино бяха снимки на папараци, защото майка ми четеше всички тези боклучави списания с папарашки снимки.
Вим Вендерс
Тя също разбра, че една книга води към друга, и пътят е безкраен, и за това не и достига време да чете толкова, колкото иска.
Алан Бенет
Той е почти класик. Него почти никой не го чете.
Габриел Лауб
Нека внимателно и с охота ценим същността на знанието. Нека четем, мислим, говорим и пишем.
Джон Адамс
Бедата в радикалите е в това, че те четат само радикална литература; а бедата с консерваторите е в това, че те нищо не четат.
Джон Кенет Гълбрайт
Християните, които четат, растат християни. Когато християните престанат да четат, те престават да растат.
Джон Уесли
Всеки мит е психологически символичен. Следователно неговите разкази и образи трябва да се четат, не буквално, а като метафори.
Джоузеф Камбъл
Предишна
1
...
15
16
(Текуща)
17
...
35
Следваща