Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Чета" - страница 15
Чета книги и се пренасям в друг свят в главата ми. Обичам актьорството за визуализацията на персонажите и способността да намеря връзка между въображението и реалността.
Лили Колинс
Ние сме добри в грижите за малките деца и отделяме много енергия, за да ги научим на неща като да четат. Но когато децата станат толкова високи, колкото родителите си и могат да ги гледат в очите, ние сме склонни да изпуснем топката - в момент, в който най-много се нуждаят от любяща последователна общност от възрастни, било то родители, лели, чичовци или други.
Лори Халсе Андерсен
...не четете нищо освен това, което разрушава изолацията между вас и вашия опит...
Луиз Ърдрич
Помни, младежо, личният опит не е най-добрият учител. Най-добрият учител е опитът на другите. Когато четеш за живота на великите хора, може да успееш да разгадаеш тайната на това, какво ги е направило велики.
Анди Андрюс
Четящият човек живее хиляди животи преди да умре. Този, който не чете, живее само един.
Джордж Р. Р. Мартин
В края на 19-ти и началото на 20-ти век е било характерно за момчетата и младите мъже да четат за живота на т.нар. велики хора с цел да извлекат уроци как самите те да станат големи личности, независимо коя област са си избрали. Виждам в тези (мои) книги съживяване на онази традиция чрез "дестилиране" същността на тези идеи и оформянето им в лесно достъпна форма.
Алън Акселрод
Въпрос: Вие сте много продуктивен, но колко време ви отнема проучването и написването на една книга.? Отговор: Ами, около година. Правя проучвания за една книга, докато пиша друга – по този начин успявам да чета, докато пиша.
Алън Акселрод
Четенето и писането са свързани. Научих се да чета много рано, така че можех да чета комикси, които след това започнах да рисувам.
Маргарет Атууд
Започнах да "нахвърлям" романи по същото време, когато започнах да чета.
Джеймс Болдуин
Книга, която не заслужава да бъде прочетена два пъти, не заслужава да бъде четена и веднъж.
Карл Юлиус Вебер
Четох някъде, че тайната на смелостта е да приемаш удоволствията на живота без припряност, а неговите неудобства - с пренебрежение.
Джеймс Бранч Кейбъл
В човешките отношения най-важен е разговорът, но хората вече не го правят – не сядат, за да говорят или за да слушат другите. Ходят на театър, на кино, гледат телевизия, слушат радио, четат книги, но почти не разговарят. Ако искаме да променим света, трябва да се върнем във времето, когато войните са се събирали около огъня и са си разказвали истории.
Паулу Коелю
Чета, изучавам, проучвам, слушам, разсъждавам и от всичко това се опитвам да оформя една идея, в която да вложа колкото може повече здрав разум. Няма да говоря от страх да не кажа глупости; още по-малко ще рискувам да върша такива; защото не съм готов да злоупотребявам с доверието, което те са благоволили да ми покажат. Това е поведението, което следвам и което ще следвам.
Жилбер дьо Лафайет
Розовите очила никога не са бифокални. Никой не иска да чете дребния шрифт на мечтите.
Ан Ландърс
Има писатели, да се размишлява за които е далече по-приятно, отколкото да се четат.
Жан Ростан
В добрите стари времена книгите са се пишели от писателите, а ги четели всички; сега книги пишат всички, но никой не чете.
Оскар Уайлд
Никога не спрях да чета.
Дорис Лесинг
Той можеше едва да чете и пише, но сърцето му говореше езика на доброто.
Примо Леви
Аз бих писала книги, даже ако никой не ги чете, освен моя мъж.
Агата Кристи
Аз се научих да чета на петгодишна възраст... И най-важното, което се е случило с мен в живота.
Марио Варгас Льоса
За онзи, който знае как да чете легендата, тя предава повече истина, отколкото хрониката.
Мартин Бубер
Мъжете смятат, че момичетата са като книги - ако корицата не е привлекателна, тогава не бива да четете.
Мерилин Монро
Предишна
1
...
14
15
(Текуща)
16
...
35
Следваща