Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Чета" - страница 13
Образованието трябва да бъде стремеж през целия живот. Човекът, който не чете, не е по-добър от този, който не може.
Шон Кови
Не обичам да чета. Когато застана зад книгата, не ме напуска усещането, че в тази минута изпускам нещо важно в реалния живот.
Адам Сандлър
Романът не е алегория... Това е чувственото преживяване на друг свят. Ако не влезете в този свят, затаите дъх с героите и се включите в съдбата им, няма да можете да съпреживеете, а съпричастността е в основата на романа. Ето как четете роман: вдишвате преживяването. Така че започнете да дишате.
Азар Нафизи
Моите хобита са доста тихи. Обичам да чета и да правя ръкоделие и обичам животните.
Бетси Байърс
Обичам читателска поща и я чета, но няма да чета омразна поща.
Айлет Уолдман
Кажете на детето си, че не обича да чете и то ще ви повярва...
Габриел Зевин
Хората, които не четат, все едно са инвалиди.
Гари Олдман
Чета истински книги. На хартия. Знаете ли, тези печатни книги? Чувствам, че това е последното нещо, което правя, за да подкрепя моята индустрия. И мисля, че те миришат страхотно.
Гари Щейнгарт
На учителите трябва да им е удобно да говорят за чувства. Това е част от преподаването на емоционална грамотност - набор от умения, които всички можем да развием, включително способността да четем, разбираме и реагираме по подходящ начин на собствените емоции и емоциите на другите.
Даниъл Голман
Всичко, което искам, е хората, когато четат книгите ми, да се чувстват придружени, да чувстват, че не са сами на света.
Дебора Могак
Ако ти си образован, ти не трябва да се гордееш с това. Колкото и книги да си прочел и колкото и да си учил, винаги ще се намери някой, който никога не е чел и при това знае два пъти повече, от колкото ти.
Дейвид Духовни
Освен това повечето хора четат художествената литература като бягство - и аз се чудя дали книгите ми не са твърде обосновани в действителност, за да достигнат до възможно най-широката аудитория.
Алекс Беренсън
Никога не четете лоши неща, ако сте артист; това ще наруши вашата собствена игра.
Джеймс Лий Бърк
Той обичаше да чете с тишината и златистия цвят на уискито като негови спътници. Харесваше храна, хора, разговори, но четенето беше неизчерпаемо удоволствие. Каквито бяха радостите от музиката за другите, думите на страница бяха за него.
Джеймс Солтър
Исках да стана писател, който имаше влияние. Исках и все пак казвам същото, искам да пиша книги, които променят живота на хората, променят начина, по който мислим и живеем, четем и пишем. Искам да пиша книги, които се четат след 50 или 100 години.
Джеймс Фрей
Някак си четем два или три големи вестника, но не разбираме вкуса на местните събития, местните новини.
Джейн Смайли
Четете на нивото, на което искате да напишете. Четенето е храната, която подхранва вида на писането, което искате да правите.
Дженифър Игън
Коментарите са доказателство, че повечето хора не четат статиите.
Джефри Зелдман
Година следваше мъчителна година за мен и през цялото това време четох - предполагам, че малцина са чели така. Започнах, както правят повечето млади хора, като чета книгите, които ми харесаха. Но открих, че това стеснява удоволствието ми...
Джийн Улф
Първата книга, която детето чете, има колосално въздействие.
Джоан Ейкън
Нашата културна дилема няма нищо общо с децата, които не четат много добре. Вместо това се крие в трудността да се намери начин за възстановяване на смисъла и целта на съвременния живот.
Джон Гатоу
Винаги, когато четете книга или провеждате разговор, опитът причинява физически промени в мозъка ви. Малко е страшно да си мислиш, че всеки път, когато си тръгнеш от среща, мозъкът ти се е променил, понякога трайно.
Джордж Джонсън
Предишна
1
...
12
13
(Текуща)
14
...
35
Следваща