Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Чета" - страница 12
Що се отнася до малките деца, основният ми интерес е да накарам родителите да четат на децата си. Това е почти всичко, което можете да направите, мисля.
Тери Макмилан
Нека го кажа така: когато четох, научих, че светът не е толкова малък, колкото къщата ми. И че всички в родния ми град не бяха представители на начина, по който се отглеждаха хората по света. И това ме спаси.
Тери Макмилан
Повечето хора не четат редакционни страници. Мисля, че трябва да съм бил на 40, преди дори да погледна редакционна страница.
Том Улф
Винаги, когато някой заяви, че е прочел моя книга, аз съм разочарован от грешката. Това е така, защото книгите ми не трябва да се четат в смисъла, който обикновено се нарича четене: единственият начин, по който ми се струва да подхождам към романите, които пиша, е да ги хвана по същия начин, по който човек се разболява.
Антонио Лобо Антунеш
Под "плосък" нямах предвид, че светът става равен. Казах, че повече хора на повече места вече могат да се състезават, да се свързват и да си сътрудничат с еднаква сила и равни инструменти от всякога. Ето защо индианец от Бангалор може да се грижи за офисната работа на американски лекари или да чете рентгеновите снимки на германските болници.
Томас Фрийдман
Как можем да съдим справедливо за характерите и заслугите на хората, за мъдростта или глупостта на действията, освен ако нямаме... точно познаване на всички подробности, така че да можем да живеем така да се каже във времената и сред лицата, за които четем, виждаме с техните очи и разсъждаваме и решаваме според техните предпоставки?
Уилям Уилбърфорс
Четете Библията, четете Библията! Нека нито една религиозна книга не заема нейно място. Въпреки всичките ми недоумения и страдания, рядко чета друга книга и също толкова рядко изпитвах нужда от друга.
Уилям Уилбърфорс
Не чета ревюта.
Уилям Шатнър
Не чета книги редовно, защото винаги ги пиша. Написал съм 30 книги, хиляди страници.
Феран Адриа
Никога не съм виждал Исус да чете лекции на хората за необходимостта да приемат слепотата или куцото като израз на Божията тайна воля; по-скоро той ги излекува.
Филип Янси
Красотата на написаното слово е, че тя може да се държи близо до сърцето и да се чете отново и отново.
Флорънс Литауър
Вярата е разум плюс откровение, а частта от откровението изисква човек да мисли както с духа, така и с ума. Трябва да чуете музиката, а не просто да четете бележките на страницата.
Франсис Колинс
Искаше й се да има малка собствена жълта къщичка, с цветна кутия, пълна с истински цветя и билки - теменужки и розмарин - и сладък любовник, който вечер да се люлее с нея и да готви тестени изделия и да чете поезия на глас.
Франческа Лия Блок
В момента чета Евангелията и не мога да намеря доказателства за вида на Христос, който хората изглежда са измислили и създали. Няма доказателства за Христос, кротък и кротък. Мога да намеря Христос състрадателния, нежния, но също така намирам много темпераментен, агресивен, страстен и често ядосан мъж през много време. Ще изберем човек с такава широта, който е огромна фигура. Вярвам, че Христос е живял като личност. Не мисля, че това може да се оспори.
Франко Дзефирели
Подобно на повечето мои приятели в училище, аз бях член на множество циркулиращи библиотеки; и всички ние, за начало, заимствахме и четяхме едни и същи неща.
Аравинд Адига
Никой не започва да чете книга от 50-та страница. За да прочетем един абзац трябва да започнем да разсъждаваме за авторовия замисъл.
Хадън Робинсън
В цялата страна те четат за мен и историята не се фокусира върху това, че съм гей. Става въпрос само за гей човек, който си върши работата.
Харви Милк
Четейки биографиите на великите хора, аз открих, че първата победа те са удържали над себе си.
Хари С. Труман
Аз не обичам да чета рецензии. Обичам да гледам зрителите.
Хаяо Миядзаки
Амбицията на голяма част от днешната литературна теория изглежда е да се намерят начини да се чете литература без въображение.
Чарлз Симик
Научи се да казваш "не". Ще ти е от по-голяма полза, отколкото да можеш да четеш на латински.
Чарлс Х. Спърджън
Книгата миришеше на прах и старо, но носеше и сладък привкус, намек за нещо привлекателно. Тя отвори първата страница и започна да чете, произнасяйки думите с почтителен шепот.
Шанън Хейл
Предишна
1
...
11
12
(Текуща)
13
...
35
Следваща