Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Чета" - страница 11
Да се науча да чета музика чрез брайловата азбука и да я свиря по слух ми помогна да развия страшно добра памет.
Рей Чарлс
Писането е начин на живот. Няма значение, че има твърде много книги за броя на читателите по света, които ги четат. Това е начин да бъдеш жив за писателя.
Рейчъл Къшнър
Обичам да посещавам писателски колонии в пасторални условия, където няма какво да се прави, но или да се разхождате, или да четете книга, или да работите върху вашата книга.
Андрю Шон Гриър
Получавам и чета огромен брой първи романи.
Ричард Русо
Колко меланхолично нещо е успехът. Докато провалът вдъхновява човека, постижението чете тъжния прозаичен урок, че цялата ни слава "са сенки, а не съществени неща". Наистина е казал говорещият, "разочарованието е солта на живота" - лечебна горчивина, която укрепва ума за ново усилие и дава двойна стойност на наградата.
Ричард Франсис Бъртън
Имам хора в живота си, разбира се. Някои пишат; някои не го правят. Някои четат; някои не го правят. Някои гледат безразлично в празното пространство, когато говоря глупавите приказки и се разхождам, но те правят убийствени палачинки с парченца шоколад и всичко им е простено.
Роб Търман
Ще продължите да четете истории за измама и корупция - за полицаи, които лъжат и крадат, лекари, които жънат, където не им шият, политици на кеф. Не се заблуждавайте. Те са новина, защото са изключения.
Робърт Фулам
Всеки, който чете книги за съвети за романтиката, има един проблем в началото: лош вкус в литературата.
Роджър Ебърт
Срещам се с хора и можем да преодолеем разговорите доста бързо, ако са чели книгите ми. Това е страхотен пряк път.
Рут Райшил
Следователно да можеш да четеш и пишеш означава да се научиш да печелиш и да участваш в най-големите човешки постижения - това, което прави възможни всички други постижения - а именно обединяването на нашия опит в големи съвместни запаси от знания, достъпни [...] за всички. От предупредителния вик на примитивния човек до последните новини или научна монография, езикът е социален. Културното и интелектуалното сътрудничество е великият принцип на човешкия живот.
Самюъл Хаякава
Мисля, че хората трябва да четат приказки, защото сме гладни за митология, която да говори на нашите страхове.
Сандра Сиснерос
Това, което винаги е предизвикателство за мен, е, че моят испански не е нивото на моя английски. Нито пък чета на испански така, както чета на английски.
Сандра Сиснерос
Единственото нещо, което бих казал, че ме определя е, че обичам да уча. Вълнувам се от нови неща. Купувам повече книги, отколкото чета или завършвам.
Сатя Надела
Той четеше градът, като книга, като разказ за невидими сгради, погълнати от истории.
Сеес Нотебоом
Поетът не е публична личност. Един поет трябва да се чете и да не се вижда.
Сесил Дей Луис
Мисля, че основното правило да се научим да пишем е да се научим първо да четем. Научих се да пиша, като се научих да чета.
Сидхарт Мукхърджи
По принцип се научих да чета, като прочетох "Фъстъчетата", просто исках да знам какво казват.
Стефан Пастис
Ако сте от определено поколение, основно се научавате да четете с "Фъстъчетата". Това е нещо като шаблон за модерната лента. Влиянието му престана да се забелязва, защото го има във всичко.
Стефан Пастис
Ето защо написах тази книга: за да покажа как тези хора могат да ни пропият с надежда. Някъде четох, че когато човек участва в действия на общността, здравето му се подобрява. Нещо се случва с него или с нея биологично. Това е като тоник.
Стъдс Търкъл
Винаги се извивам, когато чета това, което се нарича "творческа нехудожествена литература", а писателят хвърля купища емоции и език към света, надявайки се, че част от тях ще останат.
Стюарт О'Нан
Никога не си сам когато четеш книга.
Сюзън Уигс
Никой не иска да чете история, в която видях сладко кученце на улицата и го погалих. Искам да кажа, това не е смешно. Пиша само за смешните неща.
Такър Макс
Предишна
1
...
10
11
(Текуща)
12
...
35
Следваща