Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Връзка" - страница 29
Хората не изпитваха толкова срам около него и че не чувстваха толкова унижение около него. И другото нещо, за което хората ми дадоха много обратна връзка - нещо, от което съм много развълнуван - са всички неща около химиотерапията като "съпричастен воин".
Ева Енслър
Всеки, който преминава през дълбока психическа криза, трябва да знае едно: всичко, абсолютно всичко хубаво, което се е случило между двама души, показва истинския потенциал на връзката им.
Ева-Мария Цурхорст
Очевидно човек е ковачът на собственото си щастие, но в действителност, заплетен в кълбо от причинно-следствени връзки, той не изковава толкова, колкото самият той е под чука на причинно-следствената връзка на наковалнята на последствията.
Евгени Торчинов
Ще загубите приятели, гаджета, приятелки, връзки и всякакви глупости, но ще се оправите, докато не загубите себе си.
Ед Шийрън
Реалността всъщност има много малко общо с истината; няма необходимата връзка между двете.
Едит Хамилтън
Агенцията за сигурност и съюзниците прелитат из водопровода в интернет като мишки през кътчетата на стара къща. Огромни парчета електронен трафик могат да се съхраняват за дни или дори седмици. Мощните компютри и гениалните алгоритми могат да търсят модели и връзки по начин, който едва наскоро би изглеждал невъобразим. Очертанията на тези усилия бяха известни още преди изтичането на Сноудън, дори и кодовите имена и техники да не бяха.
Едуар Лукас
Връзките се разпаднаха; доверието отслабна. Това не е нов проблем. Администрацията на Джордж Буш разпали огън на американската мека сила с неуспешната си война в Ирак. По различни начини отдалеченият, хладен и арогантен стил на администрацията на Обама усложни щетите.
Едуар Лукас
Завързването и разхлабването на връзките на обувките беше занимание, на което можеше да се отдадеш безкрайно, без да предизвикваш излишно подозрение.
Едуард Кери
...разумно е да започнете, като зададете началните въпроси, защо изобщо си представяте властта и каква е връзката между мотива на човек да си представи силата и образа, с който човек завършва.
Едуард Саид
Всички връзки имат значение, но хората, от които зависиш, имат най-голямо значение.
Едуард Халоуел
Границите са линиите, които чертаем, които маркират нашата автономия и тази на другите хора, които защитават нашата поверителност и тази на другите. Границите позволяват интимна връзка, без да се разтваря или губи чувството за себе си.
Ейми Блум
Кучетата ми не могат да направят нищо - и какво облекчение. Не поставям никакви изисквания от тях и не се опитвам да оформя тях или тяхното бъдеще. В по-голямата си част им вярвам да направят правилния избор за себе си. Винаги с нетърпение очаквам да ги видя и обичам просто да ги гледам как спят. Каква страхотна връзка.
Ейми Чуа
Теломерите са защитните капачки в краищата на хромозомите в клетките. Хромозомите носят генетичната информация. Теломерите са буфери. Те са като върховете на връзките на обувките. Ако загубите върховете, краищата започват да се протриват.
Елизабет Блекбърн
Но въпреки голямото си желание за интимност, винаги съм бил самотник. Може би когато копнежът за връзка е толкова силен, колкото е в мен, когато желанието е за нещо толкова дълбоко и истинско, човек знае по-добре, отколкото да опита. Човек вижда, че това не е мястото за това.
Елизабет Бърг
Между нас има такава връзка: докато си с мен, ти правиш това, което ти казвам.
Елизабет МакНийл
Дори в романи, където любовната връзка не е във фокуса, имам чувството, че тя често е там, а фонът е някакъв барометър дали това е щастлива или тъжна история или това е успешен или неуспешен живот.
Елиф Батуман
Да бъдеш в хетеросексуална връзка за жена винаги е неявно малко унизително.
Елиф Батуман
Целта на четвъртата чакра в системата като цяло е да ни накара да се разширим отвъд ограниченото си его в по-широко чувство за връзка с целия живот. Това е движението на освободителното течение. Макар че е важно да не отричаме или пренебрегваме по-малкото аз, това наистина е освобождаващо преживяване да се издигнем извън границите на собствените си нужди и да намерим радост в служенето и алтруизма.
Енодиа Джудит
Съществува постоянен и интимен контакт между нещата, които съжителстват и съвместно се развиват във Вселената - споделяне на връзки и послания, които превръщат реалността в огромна мрежа от взаимодействие и комуникация.
Ервин Ласло
Изследователят Джон Готман осъзна, че само като чуе как двойката разказва историята на връзката им заедно, се предсказва с 94% точност дали ще се разведат или не.
Ерик Баркър
Жените искат първо да говорят, първо да се свържат, а след това да правят секс. За мъжете сексът е връзката. Сексът е езикът на интимността на мъжа.
Естер Перел
Няма един човек, който да изпълни всичките ви нужди. Можете да изберете партньор, който е с вашия интелектуален равен и той може да не е най-съвместимият ви сексуален партньор. И тогава има двойственост между сигурност и приключение. Връзка, която ви дава много новости и приключения, може да не ви осигури стабилността, за която копнеете. Времето, непрекъснатостта и познаването с някого ви дават други неща в живота, но не е задължително да ви дадат вида на интензивни похотливи преживявания, които може да имате, когато за първи път срещнете някого и сте любопитни да проникнете в мистерията им.
Естер Перел
Предишна
1
...
28
29
(Текуща)
30
...
36
Следваща