Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Състояние" - страница 33
Винаги съм бил в състояние да видя дивачеството под облицовката на обществото. Не е толкова много под повърхността, независимо къде отивате.
Лили Кинг
Да се държи равновесие в приятелството е много по-лесно, отколкото в любовта, когато взаимоотношенията напомнят сърдечна кардиограма в пред инфарктно състояние.
Лили Колинс
Само интелектът му беше в такова постоянно състояние на многозадачност, че той сякаш обикаляше на височина, отделен от тези, които оперираха с по-обикновен самолет.
Лин Винсент
Здравето е състояние на перфектна субатомна комуникация, а лошото здраве е състояние, когато комуникацията се разпада. Разболяваме се, когато вълните ни не са в синхрон.
Лин Мактагарт
Вместо вселена на статична сигурност, на най-фундаменталното ниво на материята, светът и неговите взаимоотношения бяха несигурни и непредсказуеми, състояние на чист потенциал с безкрайни възможности.
Лин Мактагарт
Социологическите доказателства за заразяването на щастието и тъгата подсказват нещо доста забележително: от всичките ви взаимоотношения, от всички хора, които могат да ви направят най-щастливи или да ви дразнят най-много, тези, които имат най-голям ефект върху вашето настроение и дори вашето състояние на здравето е най-близо.
Лин Мактагарт
Доволството е състояние на сърцето, а не състояние на нещата.
Линда Дилоу
...гневът като реакция на нервната система трае в този случай само две секунди, но през тези две секунди човек е в състояние да убие себеподобни или да избяга, бутайки минувачи, или да се справи със себе си и да продължи да се държи нормално.
Лорен Фуше
Здравият ум в здравото тяло е кратко, но пълно описание на щастливо състояние в този свят.
Лорета Чейс
Нашето естествено състояние на съществуване е във връзка, танго, постоянно състояние на едно влияние върху другото. Точно както субатомните частици, които ни съставят, не могат да бъдат отделени от пространството и заобикалящите ги частици, така и живите същества не могат да бъдат изолирани едно от друго... Чрез акта на наблюдение и намерение ние имаме способността да разширим един вид супер-сияние на света.
Лин Мактагарт
Една от основните демонстрации на нашия естествен инстинкт да се свързваме един с друг е волята за даване. Вместо господство, най-основният ни порив е да посегнем към друго човешко същество, дори на цена за себе си. Даването на другите – стремежът да съчувстваме, да бъдем състрадателни и да помагаме на другите алтруистично – не е изключение от правилото, а нашето естествено състояние на съществуване. Импулсът ни да се свързваме един с друг е развил автоматично желание да правим за другите, дори на лична цена. Алтруизмът идва естествено за нас. Това е егоизмът, който е културно обусловен и е признак на патология.
Лин Мактагарт
Мога да завъртя главата си от добре изглеждащ мъж, колкото и от следващото момиче. Но секси не ме впечатлява. Умното ме впечатлява, силата на характера ме впечатлява. Но най-вече ме впечатлява добротата. Добротата, според мен, идва от усвояването на тежки уроци, от падането и вдигането на себе си. Идва от преживели провал и загуба. Предполага разбиране на човешкото състояние, прощава многобройните му недостатъци и странности. Когато видя това в някого, това ме изпълва с възхищение.
Лиса Ангър
Състоянието на света призовава поезията да го спаси.
Лорънс Ферлингети
Поезията трябва да е в състояние да отговори на предизвикателството на апокалиптичните времена, дори ако това означава да звучи апокалиптично.
Лорънс Ферлингети
По доста странен начин загубата на вяра в Бога даде неочакван резултат от морален характер: станах в много отношения по-послушен, по-образован, безбожността не ме влошава - защото, вероятно, депресираното състояние има потискащ ефект върху всички видове непокорност.
Лу Андреас-Саломе
При възрастните усмивката на бебето предизвиква състояние на еуфория, несравнимо блаженство и щастие. Толкова е удоволствие, че от сега нататък възрастните са готови да разбият торта, за да го направи отново. И още. И още...
Людмила Петрановска
Обичам те толкова много, че когато се опитвам да проумея чувствата ми, мозъкът ми не е в състояние да ги проумее. Това е като безкрайност. Не разбирам това, но такива са границите на любовта ми.
Майк Гейл
Докато положителните психични състояния могат да бъдат свързани с по-малко стрес и повече устойчивост на инфекция, положителното благополучие може също да бъде придружено от здравословен начин на живот.
Майкъл Грегър
Един главнокомандващ не е предпазен от заповед на министър или на принц, намиращ се далеч от полето на действие и познаващ зле или въобще не познаващ последното състояние на нещата.
Наполеон Бонапарт
Повечето обществени институции сякаш са предназначени да държат човека в състояние на посредственост и в мислите, и в чувствата, което го право по-годен да управлява и да бъде управляван.
Никола дьо Шамфор
На този свят няма нито щастие, нито нещастие, има само сравняване между едно състояние и друго. Нищо повече. Само който е изпитал безгранична злочестина, може да изпита безгранично щастие. Човек трябва да е пожелал да умре, за да разбере колко хубав е животът.
Александър Дюма — баща
Може никога да не ни се отдаде възможност да извършим велики дела по велик начин, но всеки от нас е в състояние да прави малките неща по страхотен начин.
Хорас Джексън Браун
Предишна
1
...
32
33
(Текуща)
34
...
37
Следваща