Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Състояние" - страница 2
...Щастието не е живот без грижи и печал, щастието е състояние на душата.
Феликс Дзержински
Самият живот е учител и ти си в състояние на постоянно учене.
Брус Лий
След време ще сме в състояние да дадем на Южна Африка най-големия възможен подарък - едно по-човешко лице.
Стив Бико
Литературата е състояние на културата. Поезията е състояние на благодат, което е отвъд културата.
Хуан Рамон Хименес
Ще завещавам цялото си състояние на жена си, при условие че тя се омъжи отново. Искам да съм сигурен, че поне един мъж ще оплаква моята смърт.
Хайнрих Хайне
Никой век не е в състояние да напише своята собствена история.
Хърбърт Спенсър
Нищо нямаше значение освен състоянието на ума, основно нашето собствено.
Джон Мейнард Кейнс
Суровите мисли и яростните сили са мое състояние. Не знам кой съм. Нито това кой бях. Не чувам и звук. Болката е наблизо и няма да бъде като никоя друга преди.
Норман Мейлър
Хавай не е състояние на ума, а състояние на благодат.
Пол Теру
Ако човешките същества са в състояние да хвърлят нов поглед към себе си, както и към Вселената и да променят своя твърд манталитет, човечеството ще направи скок напред.
Ли Хонгджъ
Действителното състояние на нашите познания винаги е условно и... трябва да има, извън това, което е известно, огромни нови региони, които да открият.
Луи дьо Бройл
Бездарните хора обикновено са най-взискателните критици: без да са в състояние да извършат и най-простото от възможното, не знаейки какво и как да направят, те изискват от другите съвършено невъзможното.
Василий Ключевски
Всяко тяло остава в състояние на покой или на равномерно праволинейно движение, докато не е бъде принудено да излезе от това състояние от силите, които му въздействат.
Исак Нютон
Самотата като ситуация може да се поправи. Но като душевно състояние е неизлечима болест.
Владимир Набоков
Не можете да обвинявате лекаря, че не е в състояние да победи неизлечими болести.
Хипократ
Промените във времето в един ден се отразяват лошо на състоянието както на болните, така и на здравите.
Хипократ
Когато мозъкът е здраво и в спокойно състояние, човек мисли разумно.
Хипократ
Единствената мярка, с която човек е в състояние да измери състоянието си, са неговите усещания.
Хипократ
Желаейки да забравим човек, ние се намираме в такова състояние, когато нашата памет прави всичко в разрез с нашите желания.
Марсел Пруст
В природата коренът се намира във влагам, върха - при слънцето и растението се формира от една неудовлетвореност към друга... Да се живее - означава всеки миг да се изпитва в това недостатък: да се изменя, за да се достигне нещо, - и така преминавайки в състояние на някаква си недостатъчност.
Пол Валери
Наградата за изкуството - не слава или успех, а опиянение. Ето защо даже съвършено бездарни писатели не са в състояние да се откажат да пишат.
Сирил Конъли
Нашата съвест не е съдът на вечните истини. Той расте с нашия социален живот и ново социално състояние означава радикална промяна в съвестта.
Уолтър Липман
Предишна
1
2
(Текуща)
3
4
...
37
Следваща