Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Състояние" - страница 14
Радостта, която човек изпитва когато рисува и нещата му се получават, е направо невероятна! Докато работя, изпадам в обичайното си състояние на духа. Прилича на медитация.
Уилям Уортън
За мен политиката е същата като инструментите на таблото на колата ми. Казват ми в какво състояние е машината, но не могат да я поддържат в добро състояние.
Фред Хойл
По природа съм перфекционист и като че ли имам проблеми с това, че всичко може да премине в полусъвършено състояние. Така че, ако направих грешка, беше да работя твърде усилено и да правя прекалено много от това със собствените си ръце.
Хауърд Хюз
Европа е, меко казано, в окаяно състояние от прехода към 21 век. Това се дължи на национални проблеми, европейски грешни стъпки и икономическа и финансова криза, която се стовари върху нас с достатъчно сила, за да измести основната европейска идея.
Хелмут Кол
Който обича красотата, само поради тази причина не е в състояние да обича грозотата.
Хенрик Сенкевич
Истината обитава планински височини, толкова високи, че самите богове не са в състояние да я видят от върха на Олимп.
Хенрик Сенкевич
Тези, които посвещават живота си на изкарване на прехраната, не са в състояние да живеят човешко съществуване.
Херберт Маркузе
Самотата, самото състояние, което поддържаше индивида срещу и извън неговото общество, стана технически невъзможно.
Херберт Маркузе
Общественото разделение на труда придобива достойнството на онтологично състояние.
Херберт Маркузе
Волята е съвкупност от два различни аспекта или момента: първо, способността на индивида да се абстрахира от всяко конкретно състояние и, като го отрича, да се върне към абсолютната свобода на чистото его; второ, актът на индивида на свободно приемане на конкретно състояние, свободно утвърждаване на съществуването му като конкретно, ограничено его.
Херберт Маркузе
Една от причините, поради които диктатурата на Кадафи успя да остане на власт толкова дълго, не е само защото се е доказала, че е в състояние да наложи много насилие, както психологическо, така и физическо, върху своите хора, а защото е много успешен при налагане на разказ, история.
Хишам Матар
В онези дни младите звезди, мъже и жени, всички са били девици до женитбата и ако се разведат, те се връщали магически в това състояние.
Шели Уинтърс
Тайните? Те са достъпни за всеки, който е в състояние да ги проумее.
Аугуст Стриндберг
Животът е кратък за този, който истински е в състояние да разбере, че в един прекрасен ден светът ще престане да съществува.
Юстайн Гордер
Човек е в състояние мъжествено и безстрастно да понесе сериозни лишения и несгоди, а нещо малко радостно, съвсем незначително, нерядко го трогва толкова, че иска да плаче.
Барбара Картланд
Аскетизъм убитите умове, помътнява чудеса, но нито едното, нито другото не бяха в състояние значително и трайно да заглушат гласа на реалността.
Бенедето Кроче
При човек няма възраст, а състояние на душата.
Валентина Беднова
Науката е великолепно нещо, ако човек не е принуден да изкарва хляба си чрез нея. Всеки трябва да печели препитанието си, след като избере професия, за която е сигурен, че е в състояние да овладее. Само когато не сме длъжни да даваме отчет някому, можем да намерим радост в научните занимания.
Алберт Айнщайн
Ако, наблюдавайки безграничната вселена, писателят е в състояние да разгледа внимателно собственото си аз, както и другите, произтичащата от него инцизивност далеч ще надмине обективните описания на реалността.
Гао Синдзиен
Парадокс - това е мисъл в състояние на афект.
Герхарт Хауптман
Само истинските ленивци са в състояние да направят открития, които правят работата по-малко трудоемка.
Гюнтер Грас
Човешката раса е в най-добро състояние, когато е напълно свободна.
Данте Алигиери
Предишна
1
...
13
14
(Текуща)
15
...
37
Следваща