Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Способност" - страница 5
Ето моят принцип: Данъците се събират според способността за плащане. Това е единственият американски принцип.
Франклин Делано Рузвелт
Най-големият дар на любовта е способността му да прави всичко, до което се докосне, свещено.
Барбара де Анджелис
Величието на човек е в способността му да мисли.
Блез Паскал
Спасението на човечеството е заключено в сърцето на човек, в способностите му към самопознание, в човешкото смирение и в човешката отговорност.
Вацлав Хавел
Либерализмът е религия. Неговите принципи не могат да бъдат доказани, демонстрирана е способността му за отпадъци и унищожаване. Но дава усещане за духовна честност на малка или никаква цена.
Дейвид Мамет
Човекът има ограничена биологична способност за промяна. Когато този капацитет е претоварен, капацитетът е в бъдещ шок.
Алвин Тофлър
Основата на всички добродетели и всички достойнства се заключават в способността на човек да се отказва от удовлетворението на своите желания, когато разума не ги одобрява.
Джон Лок
Способността да говорите не ви прави интелигентни.
Джордж Лукас
Аз съм без илюзии; какво би направил Сенатът с мен, неопитен законодател, на когото липсва способността за самозаблуда, съществено условие за желанието да ръководи другите?
Джузепе ди Лампедуза
Изкуството е способността да виждаш невидимото, да докосваш нематериалното и да рисуваш нещо, което няма облик.
Жозеф Жубер
Техниката е не умението да жонглираш с топка 1000 пъти. Всеки може да го направи, ако практикува. С такъв успех можете да работи в цирка. Техниката предполага способността да подадете с едно докосване, с правилната скорост, на удобния крак на вашия съотборник.
Йохан Кройф
Фантазията се явява още една от творческите способности на нашата психика.
Алфред Адлер
Без значение къде живеем на планетата или колко трудно изглежда ситуацията ни, ние имаме способността да преодоляваме и надхвърляме обстоятелствата си.
Луиз Хей
Вашите уникални творчески таланти и способности протичат през вас и се изразяват по дълбоко удовлетворяващи начини. Вашето творчество винаги е търсено.
Луиз Хей
Едно от изпитанията за лидерството е способността да се разпознава проблема, преди да е станал спешен.
Арнълд Хенри Гласоу
Животът е плътно покрит с тръни, и аз не знам за друг цяр, освен да се премине през тях, колкото се може по-бързо. Колкото повече се спираме на нашите нещастия, толкова по-голяма става способността им да ни наранят.
Волтер
За ума на властимащия първо съдят по това какви хора той е допуснал до себе си; ако тези хора са предани и способни, то може винаги да сме уверени в неговата мъдрост, защото той е съумял да разпознае техните способности и да задържи тяхната преданост. Ако те не са такива, то и за владетеля ще се мисли същото, защото първия гаф той вече е извършил, избирайки си лоши помощници.
Николо Макиавели
Скоро ще станеш баща на семейство - и трябва да станеш такъв. Но нито чест, ни богатство, ни слава няма да ощастливят жена ти и децата ти. Това можеш да направиш само ти, твоето най-добро "аз", твоята любов, твоята нежност, способността да потискаш бурните страни на характера, изригванията, болезнената чувствителност и т.н.
Хайнрих Маркс
И какво по-голямо може да притежаваме ние като хора от способността ни да поставяме въпроси и да учим?
Ан Друян
Способността да се променяте постоянно и ефективно се улеснява от приемствеността на високо ниво.
Майкъл Портър
Истинската магия на този счупен свят се криеше в способността на нещата, които той съдържаше, да изчезнат, да се загубят толкова дълбоко, че може би изобщо никога не биха съществували.
Майкъл Шейбон
Успехът означава, че лягаме да спим през нощта, знаейки, че нашите таланти и способности са използвани по начин, който служи на другите.
Мариам Уилямсън
Предишна
1
...
4
5
(Текуща)
6
...
37
Следваща