Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Способност" - страница 3
Способността да се изчервяваме е най-характерното и най-човешкото от всички човешки качества.
Чарлз Дарвин
С началото на живота идва жаждата за истината, докато способността да се лъже постепенно се придобива в процеса на опит да остане жив.
Гао Синдзиен
Порока не е в това, да имаш желания, а в неумението да ги подчиниш на правилата на разума; работата е не в това, изпитвате или не изпитвате самите влечения, а в способността да ги управлявате и да се отказвате от тях.
Джон Лок
Този, който се бори с нас, укрепва нашите нерви, изгражда нашите навици и способности. Нашият враг - наш съюзник.
Едмънд Бърк
Дипломацията е способността да се изпрати човек в ада, така че той да се приготви да пътува.
Жан Кокто
Човечност е способността да участвате в съдбата на другите хора.
Имануел Кант
Мързел, разбира се, е най-голямата пречка за развитието на нашите способности.
Йожен Дьолакроа
Умът се състои в способността, да се вижда сходството на различните неща и различието на сходните.
Ан дьо Стал
Зрялостта е способността да не зарязваш работата, докато приключи; способността да понесеш несправедливост, без да получиш възмездие; способността да носиш у себе си пари, без да ги харчиш, и да вършиш задълженията си, без да те наглеждат.
Ан Ландърс
Вежливостта на ума се състои в способността да мислиш честно и изтънчено.
Франсоа дьо Ларошфуко
Често разликата между успешен човек и провал не е в по-добрите способности или идеи, а в смелостта, която човек трябва да заложи на идеите си, да поеме пресметнат риск - и да действа.
Максуел Малц
Понякога ми се струва единственото постижение, което моето образование някога ми е дало е способността да мисля в кавички.
Маргарет Драбъл
Световният търговски център е жив символ на отдадеността на човека към световния мир... представяне на вярата на човека в човечеството, нуждата му от индивидуално достойнство, неговите вярвания в сътрудничеството на хората и чрез сътрудничество способността му да намира величие.
Минору Ямасаки
В приключението на това да бъдеш предприемач най-важното е самоувереността и способността да се превърне тази вяра в реалност.
Мукеш Амбани
Разумът е несравнимо по-висша способност, но се тя придобива само чрез победа над страстите.
Николай Гогол
Научаването да виждаме структурите, в които работим, започва процес на освобождаване от невижданите досега сили и в крайна сметка овладяване на способността да работим с тях и да ги променяме.
Питър Сендж
С други думи, ако учителят преподава само по един начин, тогава те стигат до заключението, че децата, които не могат да учат добре по този начин, нямат способността, когато всъщност може да се окаже, че начинът, по който учителското обучение не е особено добро съответствие на начина, по който тези деца се учат.
Робърт Дж. Стърнбърг
Всичките ми ранни книги са написани така, сякаш съм индиец. В Англия бях започнал да пиша, сякаш съм англичанин; сега пиша все едно съм американец. Вземате произход и характер на други хора; Кийтс го нарече отрицателна способност.
Рут Прауър Джабвала
Всички имаме способности. Разликата е как ги използваме.
Стиви Уондър
Главното използване на слугите е доказателство за способността на господаря да им да плаща.
Торстайн Веблен
Ако ние ще запазим надеждата и увереността си в гения на нашите хора, те ще разрешат този проблем и тяхната способност и индустрия ще ни върнат в нормални условия.
Франк Билингс Келог
Безсмислено би било да се опитваме да впишем жените в мъжки модел на нагласи, умения и способности и катастрофално да ги принуждаваме да потискат своите специфично женски характеристики и способности, като продължават да се преструват, че няма различия между половете.
Ариана Хъфингтън
Предишна
1
2
3
(Текуща)
4
...
37
Следваща