Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Факт" - страница 9
Историята е съвкупност от факти, които не е трябвало да бъдат.
Станислав Йежи Лец
Факт е, че всички ние имаме само една индивидуалност, но я изцеждаме като мокър пешкир. Ти си, каквото си.
Сидни Джоузеф Перълман
Учтивостта не се смесва с фактите, учтивостта е просто още един факт.
Гъртруд Стайн
Никога не можеш да получиш всички факти само от един вестник; но докато не получиш всички факти, не можеш да отсъдиш правилно какво всъщност се случва.
Хари С. Труман
Президентът на Съединените щати трябва винаги да е наясно с факта, че най-добре служи на своята партия този, който най-добре служи на страната си.
Ръдърфорд Хейс
Съставям мнението си по факти и разсъждения и не се съобразявам с някой друг, а със себе си. Ако хората не харесват моето мнение, това няма значение, тъй като и аз не търся техните мнения и признания.
Уилям Шърман
Изглежда е научен факт, че въпросителният знак произхожда от египетски йероглиф, символизиращ тръгваща си котка. Като опашка, нали разбирате?
Кристофър Уокън
Не се страхувай от живота, вярвай, че той си струва да се живее, а твоето вярване ще се превърне във факт.
Хенри Джеймс
Известен е фактът, че любовта на добрите жени, пази мъжът от всички нещастия.
Маргарет Атууд
Най-важният факт в съвременната история е това, че Северна Америка говори на английски.
Ото фон Бисмарк
Фактът, че съществувам, е постоянно чудо за мен: това е животът.
Рабиндранат Тагор
Самият факт, че имате препятствия за преодоляване, е във ваша полза...
Робърт Колиър
Еволюцията от животно към човек се определя основно от факта, че с течение на времето има по-малко причини за страх.
Уилям Джеймс
Истинските мнения могат да надделеят само ако фактите, за които се отнасят, са известни; ако не са известни, фалшивите идеи са също толкова ефективни, колкото истинските, ако не и малко по-ефективни.
Уолтър Липман
В крайна сметка рекламата почива на факта, че потребителите са непостоянна и суеверна тълпа, неспособна да вземе реална преценка какво иска или как е да получи това, което смята, че харесва.
Уолтър Липман
Теорията е нужно да се провери. Факта е нужно да се уважава. Истината е нужно да се живее.
Шри Чинмой
Всички ексцесии, цялото насилие и цялата суета на великите хора идват от факта, че те не знаят какво представляват.
Блез Паскал
Икономистите се отнасят към икономиката така, сякаш тя е чиста наука, отделена от фактите в живота. Резултатът от тази фалшива счетоводна отчетност е умишлено объркване, под покритието на което индустрията нанася безразборни действия и игнорира екологичните разходи.
Вивиан Уестууд
Не се радвам на факта, че научните прогнози, които предадох на популярната аудитория, се оказват верни.
Ал Гор
Със сигурност знам, че не бих могъл да оцелея, ако не беше фактът, че съм подкрепен от молитвите на толкова много хора.
Дезмънд Туту
Навикът на ума, който води до търсене на взаимовръзки между фактите, е от най-голямо значение в производството на идеи.
Джеймс Уеб Янг
Аз съм привърженик на гигантските екрани. Но приемам факта, че повечето ми филми ще се гледат на телефони.
Джордж Лукас
Предишна
1
...
8
9
(Текуща)
10
...
37
Следваща