Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Факт" - страница 7
Кашмир никога не е бил неразделна част от Индия. Това е исторически факт. Дори индийското правителство прие това.
Арундати Рой
Оценявам факта и се гордея с това, че вниманието, което получавам, е предназначено повече за страната ни, отколкото за мен лично.
Юлисис Грант
Разочарованието от националистическите авторитарни режими може би е допринесло за факта, че днес религията предлага нов и субективно по-убедителен език за старите политически ориентации.
Юрген Хабермас
Важен е не толкова фактът, колкото това, което обществеността възприема като факт.
Барбара Тъкман
Научната хипотеза винаги излиза извън предела на фактите, послужили за основа на нейното построение.
Владимир Вернадски
Независимо от това, този един факт трябва да е очевиден: обръщането на другата буза е подкуп. Това е валидна форма на действие само докато християнинът е импотентен в политическо или военно отношение.
Гари Норт
Фактът, че войната е думата, която използваме за почти всичко - за тероризма, наркотиците, дори бедността - със сигурност ни помогна да десенсибилизираме нейното призоваване; ако водим войни за всичко, колко лоши могат да бъдат те?
Глен Грийнуолд
Надежден начин да накарате хората да повярват в лъжи е честото повтаряне, тъй като познаването не се отличава лесно от истината. Авторитарните институции и търговците винаги са знаели този факт.
Даниел Канеман
По-вероятно е да научите нещо, като намерите изненади в собственото си поведение, отколкото като чуете изненадващи факти за хората като цяло.
Даниел Канеман
Аз не управлявам кола, никога не съм карал кола. Бих могъл да кажа, че това е така, защото имам тази изключително нежна екологична съвест, но факт е, че мразя шофирането.
Дейвид Атънбъро
Не мисля, че хората приемат простия факт, че в живота няма смисъл. Мисля че заради това на хората им е ужасно неуютно.
Дейвид Линч
Можем ли да се доверим на транснационални интернет групи като Уикипедия, които са саморегулиращи се и не се отчитат, да определят или цензурират информацията за обществеността, да решават кои са фактите в почти всички области на живота и ученето?
Дейвид Фроли
Има два факта, които всички деца трябва да опровергаят рано или късно; майка и баща. Ако продължавате да вярвате в измислиците на собствените си родители, е трудно да създадете някакъв собствен разказ.
Джанет Уинтерсън
Не исках да разказвам историята на себе си, а на някого, когото наричах. Ако четете себе си като измислица, това е по-освобождаващо, отколкото да четете себе си като факт.
Джанет Уинтерсън
Днес теорията за еволюцията е приет факт за всички, а не фундаменталистично малцинство, чиито възражения се основават не на разсъждения, а на придържане на доктрината към религиозните принципи.
Джеймс Д. Уотсън
В живота често търсим другите за прости, но трудни отговори, независимо от факта, че ние сами имаме тези отговори.
Джеймс Фрей
За настоящия писател внимателното проучване на фактите, които вече са на разположение, не оставя съмнение, че цивилизацията се е родила в югоизточния ъгъл на Средиземно море.
Джеймс Хенри Брестед
Очарованието с коне предшестваше всяко друго нещо, което знаех. Преди да бъда майка, преди да съм писател, преди да знам фактите от живота, преди да съм била ученичка, преди да се науча да чета, исках кон.
Джейн Смайли
Хората може би са единствените същества на Земята, които прекарват значително време в мислене над факта, че някой ден животът им ще приключи.
Джоан Д. Виндж
Търпението е форма на мъдрост. Това показва, че разбираме и приемаме факта, че понякога нещата трябва да се развият по свое време.
Джон Кабат-Зин
Да, но също така един от проблемите за един романист в Ирландия е фактът, че няма официални обноски. Искам да кажа, че някои хора имат красиви маниери, но няма съгласувана форма на маниера.
Джон Макгахърн
Естественото разпространение не е нито справедливо, нито несправедливо; нито е несправедливо лицата да се раждат в обществото на някаква конкретна позиция. Това са просто природни факти. Това, което е справедливо и несправедливо, е начинът, по който институциите се справят с тези факти.
Джон Ролс
Предишна
1
...
6
7
(Текуща)
8
...
37
Следваща