Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Факт" - страница 29
Истинската опасност за съвременната цивилизация се крие именно във факта, че хората са загубили всяка вяра в абсолютната стойност на принципите, на които тя се придържа.
Гюстав Льобон
И фактът, че въпреки значително подобрените условия на труд, има нарастване на психичните заболявания, говори преди всичко колко високи са нашите изисквания и колко близо до сърцето си приемаме всякакви неуспехи.
Давид Еберхард
Недобросъвестните писатели често разчитат на факта, че повечето хора не си правят труда да четат бележки под линия или да проследяват цитати.
Даниел Левитин
Тълпата мисли в образи, а самата представа извиква поредица от други образи, нямащи логическа връзка с първите... Тълпата почти не прави разлика между субективното и обективното. То приема за реални образите, извиквани в ума му, въпреки че те най-често имат само много далечна връзка с наблюдаваните факти... Тълпите, които са способни да мислят само в образи, трябва да бъдат впечатлени само от образи.
Гюстав Льобон
Имате право на собствено мнение, но нямате право на собствени факти.
Даниел Левитин
Най-очевидната разлика между писането на романи и мемоари е, че моите мемоари са истински истории и изследват определени преживявания, които съм преживял, и по този начин действат в границите на паметта и фактите.
Даниел Трусони
Едно момче реши, че може да се забавлява с жена ми без моето знание, освен това в собственото ми легло, но той погрешно изчисли факта. И сега осъзна, че е допуснал фатална грешка.
Даниел Х. Уилсън
Чудех се дали родителите им е било по-лесно с тайните, които децата им пазят, отколкото децата с тайните на родителите си. Тайните на родителите изглеждаха като някакво предателство, където моят собствен изглеждаше просто като факт от живота и израстването и отсъствието. Трябваше да съм независим, но той трябваше да бъде на разположение. Неговият собствен живот изглеждаше егоистичен, където аз да имам свой беше правилният ред на нещата.
Деб Калети
Колкото и да искам да помагам на хората, отдавна трябваше да приема факта, че да си глупав с парите не е незаконно.
Дейв Рамзи
Фактът, че промените в червата ни влияят на реакцията на мозъка ни към негативизъм или емоционално развълнуващи образи, е просто умопомрачителен. Но това също така дава възможност. Това означава, че това, което слагаме в устата си и как храним нашите чревни бактерии, наистина влияе върху функционалността на мозъка ни.
Дейвид Пърлмътър
Започваме да населяваме опозиционните и рядко пресичащи се ментални вселени, свързани с идеология и факти, и нефакти, и факти и новини и неновини.
Дейвид Ремник
Съдбата е история, която е написана за вас от някой друг. От гените на вашия родител, от това, което ви се е случило, когато сте били дете, от вашата култура, от факта, че сте родени мъж или жена. Съдбата е история, която пишеш.
Алберто Вилолдо
Да имаш смелостта да мечтаеш означава да следваш призванието си днес, по някакъв начин, въпреки фактите в живота ти, които изглеждат непреодолими препятствия. И тогава, ако платното ви е недовършено в момента, в който умирате, поне ще умрете като художник, а не като любител, който говори за това как тя или той наистина би искал да живее.
Алберто Вилолдо
Когато не знаем, че споделяме силата да сътворяваме реалността със самата вселена, тази сила ни се изплъзва, карайки мечтата ни да се превърне в кошмар. Започваме да се чувстваме жертви на непознато и плашещо творение, на което не можем да повлияем, а събитията сякаш ни контролират и вкарват в капан. Единственият начин да сложим край на тази ужасна реалност е да осъзнаем факта, че тя също е сън - и след това да признаем способността си да напишем по-добра история, такава, която Вселената ще работи с нас, за да я проявим.
Алберто Вилолдо
Бъди скучен. Бъда постоянен. Планирай напред. Нека фактите, а не емоциите ви, определят отговора ви. Научете се да държите ума си отворен и устата си затворена.
Албърт Дж. Бърнстайн
Емоционално зрелият индивид трябва напълно да приеме факта, че живеем в свят на вероятности и шансове, където няма, нито вероятно някога ще има някаква абсолютна сигурност, и трябва да осъзнае, че това изобщо не е ужасно, наистина - такова вероятностен, несигурен свят.
Албърт Елис
Фактът, че не сме се сблъскали с поредната голяма терористична атака на американска земя от 11 септември насам, е много значително постижение и това, което е лесно да се забрави - кучето не лае.
Алекс Беренсън
Простите факти от живота в Чад - какво е необходимо, за да оцелеем в такъв вид климат с нищо, освен хижа и някои животни - ме зашеметиха. И това ме накара да разбера, може би за първи път, колко лесен беше животът ми в сравнение с живота на хората в по-малко привилегированите общества.
Алекс Хонълд
Всъщност, всички ние бихме могли да забравим къде сме били, ако нямахме някой, който да събере и подреди малките блокове, наречени факти, от които се гради история, изкусно или по-малко.
Джей Парини
Факт е, че се нуждаем от маркери в живота, независимо дали се подписваме на религия или не. А големите празници, като Коледа, служат да ни напомнят за обръщащия се свят.
Джей Парини
Никога няма да бъдете напълно ангажирани там, където се намирате или къде отивате, като се установите за нормалното. Ето един факт: Никой, който е бил нормален, никога не е правил история. Хвърлете тази фантазия като гореща скала!
Джеймс Артър Рей
Новите идеи изискват нови факти.
Джеймс Д. Уотсън
Предишна
1
...
28
29
(Текуща)
30
...
37