Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Факт" - страница 2
Колко много незначително и ограничено е нормалният човешки интелект и колко малко прозрачност има в човешкото съзнание, може да бъде съден от факта, че въпреки ефимерната краткост на човешкия живот, несигурността на нашето съществуване и безбройните енигми, които ни натискат от всички страни, всеки непрекъснато и непрекъснато философства, но само най-редките изключения.
Артур Шопенхауер
Наистина имах много мечти, когато бях дете, и мисля, че голяма част от това се дължеше на факта, че имах възможност да чета много.
Бил Гейтс
Винаги съм се изумявал как обществото разделя нещата на нормални и ненормални. Защото някои от нещата, които са факт от нашето ежедневие, ми се струват странни.
Джони Деп
Фактите са като кравите. Ако смело ги погледнете в очите, те бягат.
Дороти Сейърс
Думата е като дреха за всички факти и за всички мисли.
Максим Горки
Не е кой знае какво чудо да бъдеш хуморист, след като цялото правителство работи за тебе. Всичко, което трябва да направите е да докладвате фактите. Дори не ми се налага да ги преувеличавам.
Уил Роджърс
В телефонният указател е пълен с факти, но няма нито една мисъл.
Мортимър Адлър
Фактите са факти! И ако да невъзможни, те все още са факти!
Мъри Лейнстър
Оптимизмът не чака факти. Занимава се с перспективите. Песимизмът е загуба на време.
Норман Казънс
Истинското знание се състои не само в запознаване с факти, които правят човек само педант, а в използване на факти, които го правят философ.
Хенри Томас Бъкл
Колкото и добре да е оборудван езикът ни, той никога не може да бъде въоръжен срещу всички възможни случаи, които могат да възникнат и да изисква описание: фактът е по-богат от дикцията.
Дж. Л. Остин
Теориите, които противоречат на фактите за човешката природа, са обречени.
Едит Хамилтън
Мъжете не представляват две отделни популации, хетеросексуални и хомосексуални. Светът не трябва да се дели на овце и кози. Не всички неща са черни, нито всички неща са бели. Фундамент на таксономията е, че природата рядко се занимава с отделни категории. Само човешкият ум измисля категории и се опитва да наложи фактите в отделни гълъби. Живият свят е континуум във всеки един от неговите аспекти. Колкото по-скоро научим това относно човешкото сексуално поведение, толкова по-скоро ще достигнем добро разбиране на реалностите на секса.
Алфред Кинси
Никога не гадая. Сериозна грешка е човек да създава теории преди да има достатъчно информация. Неусетно той започва да извърта фактите, така че да отговарят на теориите, а не теориите, за да отговарят на фактите.
Артър Конан Дойл
Фактите са упорити неща. Независимо какви са желанията ни, склонностите ни и какво ни диктуват страстите, това не може да се отрази на фактите и доказателствата.
Джон Адамс
Започнах наистина да се гордея от факта, че съм гей, въпреки че не бях.
Кърт Кобейн
Главната причина за съществуването на война все още не е нито тайното желание за убиване у човешкия вид, нито неудържимия инстинкт към агресия, нито, най-накрая и по-правдоподобно, сериозните икономически и социални опасности, присъщи на разоръжаването, но на простия факт, че на политическата сцена все още не се е появил заместител на този краен арбитър в международните отношения.
Хана Аренд
Трябва да се умее да се извлича от даден факт смисъла.
Максим Горки
Основното, разбира се, винаги е фактът, че има само един от вас на света, само един и ако това не се изпълни, значи нещо е загубено. Амбицията не е достатъчна; необходимостта е всичко.
Марта Греъм
Историческите факти ни интересуват само в този случай, когато те се вписват в нашите политически убеждения.
Олдъс Хъксли
Би било погрешно да отказваме да се сблъскаме с факта, че всичко е в основата болно и тъжно.
Томас Бернхард
Знам ли, че съм прав? Присъдите не са същите като фактите. Инстинктът не е наука. Аз съм като всяко друго човешко същество, толкова грешно и толкова способно да греши. Знам само това, в което вярвам.
Тони Блеър
Предишна
1
2
(Текуща)
3
4
...
37
Следваща