Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Факт" - страница 15
Да бъдеш експерт по компютри или успешен мениджър днес е дар от природата, а красивите устни и очи е културен факт.
Славой Жижек
Разговорът е среща на умове с различни спомени и навици. Когато умовете се срещнат, те не просто обменят факти: те ги трансформират, прекрояват, извличат различни изводи от тях, включват се в нови мисли. Разговорът не просто размества картите: той създава нови карти.
Тиодор Зелдин
Коментарите са евтини, но фактите струват скъпо.
Том Стопард
Пресичаме мостовете си и ги изгаряме зад нас. По пътя ни напред остава само споменът за миризмата на дим и фактът, че някога очите ни бяха пълни със сълзи.
Том Стопард
Изкуството се занимава с изключенията, а не с типовете. Типовете са материал за фактите.
Том Стопард
Животът ми се промени, защото някой нахрани семейството ми на Деня на благодарността, когато бях на единадесет години. Не храната ме промени, а фактът, че се е грижел непознат. Това промени живота ми. Това ме превърна в човека, който съм днес и съм през последните 37 години. Всичко, което излезе от това, онзи прост акт за получаване на резултат.
Антъни Робинс
За ясното око най-малкият факт е прозорец, през който може да се види безкрайността.
Томас Хъксли
Факт е, че имаме иракско правителство, подкрепяно от Организацията на обединените нации, което отчаяно се опитва да донесе стабилност, надежда и демокрация в Ирак,... Нашата работа трябва да е да им помагаме.
Тони Блеър
Размерът на доходите на човек оказва значително влияние върху достъпа му до света извън квартала му. С пари той може да преодолее почти всички осезаеми пречки пред общуването, може да пътува, да купува книги и периодични издания и да вкара в обсега на своето внимание почти всеки известен факт от света.
Уолтър Липман
Моята работа по същество е просто да се натрупвам все повече и повече факти и информация и понякога да виждам дали това води до някакви действия.
Уорън Бъфет
Не четем мнението на други хора. Искаме да извлечем фактите и след това да мислим.
Уорън Бъфет
На едно ниво е изкушаващо да се вярва, че лошите неща се случват на хората (особено на други хора), защото Бог е праведен съдия, който им дава точно това, което заслужават. Като вярваме, че поддържаме света подреден и разбираем... Но [това вярване] има редица сериозни ограничения... То учи хората да обвиняват себе си. Създава вина, когато няма основание за вина. И най-тревожното от всичко е, че дори не отговаря на фактите.
Харолд Кушнер
Човекът е мислещо същество. Неговият разум му позволява да разпознае собствените си възможности и тези на своя свят. Следователно той не е на милостта на фактите, които го заобикалят, но е способен да ги подчини на по-висок стандарт, този на разума.
Херберт Маркузе
Истинската област на познание не е даденият факт за нещата такива, каквито са, а критичната им оценка като прелюдия към преминаване отвъд дадената им форма. Знанието се занимава с външния вид, за да ги надскочи. ... По този начин понятието реалност се превърна в понятието възможност. Реалното все още не е "актуално", а първоначално е само възможността за действително.
Херберт Маркузе
Не вярвам хората да се интересуват от дати и факти. Не мисля, че е интересно да се каже какво е да си този или онзи човек, но вярвам, че е забавно и може би дори ценно да се изрази как е да си този човек.
Хишам Матар
Бях успокоен от факта, че не се стремях да стана някой. И, несъмнено аз преуспях в това.
Чарлз Буковски
В поезията няма факти, а има думи, няма реалности, а има образи.
Бенедето Кроче
Всички нещастия на човек идват от факта, че той не иска да седи спокойно у дома - там, където трябва да бъде.
Блез Паскал
За мен най-смущаващият аспект на републиканската политическа култура е как тя поставя своята неугасима жажда за власт, господство и радикална идеология над факти, разум и истина.
Ал Гор
Остаряването е факт от живота.
Голди Хоун
Такъв е човекът: ако не може да бъде първият, той е готов да се задоволи с факта, че е последният.
Гор Видал
Ненавиждам пистолетите. Те убиват хората. И докато това оръжие съществува, хората ще убиват. Това е неоспорим факт. Аз съм виждал рана от стрелба, и ви казвам, че това зрелище не е от най-хубавите. Тя беше на снимачната площадка, и аз бях сериозно уплашен.
Даниел Крейг
Предишна
1
...
14
15
(Текуща)
16
...
37
Следваща