Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Факт" - страница 13
Когато наистина разберем факта на отделни реалности, ще спрем да отделяме толкова много време и енергия, опитвайки се да променим реалността на другите.
Джейн Нелсън
Ние сме по-загрижени за собствената си "победа" над греха, отколкото за факта, че греховете ни скърбят Божието сърце.
Джери Бриджис
Основната цел на истинското образование е не да предава факти, а да насочва учениците към истините, които ще им позволят да поемат отговорност за живота си.
Джон Гатоу
Моята статистика - това са фактите, а вашите факти - все така статистика.
Джонатан Лин
Мисля, че по-голямата част от полицията са наистина добри хора и наистина са добри в работата си, но това не променя факта, че при всяко взаимодействие, което имам с тях, се разглеждам като потенциална заплаха.
Джордан Пийл
Един важен момент относно идеята, че има множество глобализации, е фактът, че допълнително усложнява цялата идея за намиране на източник на глобализация.
Джордж Ритзър
Много хора, слаби по природа, са напълно глупави от факта, че не знаят как да бъдат себе си и не могат да се отделят от общия хор, пеейки с чужд глас.
Дмитрий Иванович Писарев
Повечето от нас все още не са разбрали факта, че всичко, което ангажираме с цифровото пространство - не само нашите публични блогове и излъчващи туитове, но всяко лично текстово съобщение, имейл и гласова поща вероятно ще бъдат съхранени и достъпни. Завинаги.
Дъглас Рушкоф
Въпреки че можем да обвиним Интернет за лекотата, с която се разпространяват теориите на конспирацията, мрежата наистина е много по-виновна за начина, по който свързва всичко с почти всичко останало. Хипертекстовата връзка, както я наричахме, позволява на всеки факт или идея да бъдат тясно свързани с всяка друга.
Дъглас Рушкоф
Когато умът се оттегли в себе си и се освободи от факти, той прави само хаос.
Едит Хамилтън
Съобщава се така. Но мъжете са разделени в мненията относно фактите. И дори да предоставят фактите, те ги обясняват по различни начини. И във всеки случай, колкото и голям да е броят на различни обяснения, никой не е възприел или предложил теорията за четвъртото измерение.
Едуин А. Абът
Вглеждайки се в историята, ние неволно се поразяваме от незначителните идеи заедно с богатото разнообразие от факти. Някои идеи живеят цяло столетие.
Емилио Кастелар
Историята на науката познава редица случаи, когато изследователят е притежавал всички важни факти за нова теория, но просто не е успял да зададе правилните въпроси.
Ернст Майр
Отстрани всичко ви се е струва, че е било лесно и гладко за мен, но това не винаги е така. Животът е раиран. Имах трудности в кариерата си поради факта, че винаги съм искал да действам достойно.
Жан Рошфор
Каквото и да чуя за родителите си, за семейството си, каквото и да чета, факт е, че съм абсолютно горд, че съм Тръмп. Известно време се тревожех, че през целия си живот някак си съм под сянката на родителите си, но не е лоша сянка под която да бъдем.
Иванка Тръмп
Кулинарната традиция не винаги се основава на факти. Понякога се основава на историята, на навици, които произлизат от време, когато кухните са били подхранвани с дървени въглища.
Алтън Браун
Обикновено се казва, че наказателното право е предназначено да защитава собствеността и да защитава лицата и ако единственият интерес на обществото от контролиране на сексуалното поведение беше защитата на хората, тогава наказателните кодекси, свързани с нападение и побой, трябва да предоставят адекватна защита. Фактът, че съществува набор от сексуални закони, който е отделен от законите, защитаващи лицата, е доказателство за тяхната отделна функция, а именно тази за защита на обичаите.
Алфред Кинси
Най-неприятното нещо в разделянето не е раздяла. А факта, че непрекъснато ти се повтаря, че сте направили грешка. И в резултат на това, престанете да се доверявате на себе си за известно време.
Кристен Стюарт
Да мислиш добре за себе си и да провъзгласиш този факт на света не с гръмки думи, а с велики дела. Да живееш с вяра, че целият свят е на твоя страна, стига да си верен на най-доброто, което е в теб.
Крисчън Ларсън
Смисълът на света е разделянето на желанието и факта.
Курт Гьодел
Фактите са въздухът на учените. Без тях никога не можеш да летиш.
Лайнъс Полинг
Когато отидох в Египет веднага след 11 септември, бях много разстроен. Преди живеех в Египет. Имах много приятели там. Прекарах две години като преподавах там. Изпитвах много нежни чувства към тази част на света и фактът, че култура, която толкова харесвах, беше атакувала собствената ми култура, наистина ме разстрои.
Лорънс Райт
Предишна
1
...
12
13
(Текуща)
14
...
37
Следваща