Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Факт" - страница 11
Вярванията не променят фактите. Фактите, ако човек е рационален, трябва да променят убежденията.
Рики Джървейс
По ирония на съдбата самият факт, че демокрацията има толкова дълга история, всъщност е допринесъл за объркване и несъгласие, тъй като "демокрацията" означава различни неща за различните хора по различно време и места.
Робърт Дал
Клевета е да кажа, че използвам вестниците си, за да подкрепя другите си бизнес интереси. Факт е, че нямам други бизнес интереси.
Рупърт Мърдок
Мисля, че има едно смазващо правило: никога не се сблъсквайте с фактите.
Рут Гордън
На нормален роман бих искала да напиша 2000 до 2500 думи на ден; Средно пиша по 10 000 думи на седмица и след това има ден за планиране. С историческите е доста по-трудно, защото трябва да спреш и да провериш фактите.
Сара Пинбъра
Математическите факти, достойни за изучаване, са тези, които по своята аналогия с други факти са в състояние да ни доведат до познанието на физическия закон.
Жул Анри Поанкаре
Науката е факти.
Жул Анри Поанкаре
Фактите не говорят.
Жул Анри Поанкаре
Това е факт от живота. Сърцата винаги болят. И въпреки това продължават да изпомпват.
Сесил Кастелучи
Вселената е толкова добре балансирана, че самият факт, че имате проблем, служи и като знак, че има решение.
Стив Мараболи
Факт е, че повече хора гледат телевизия и се сдобиват с информация по този начин, вместо да четат книги. Аз намирам новите технологии и новите начини за комуникация много вълнуващи и бих искал да направя повече в тази сфера.
Стивън Кови
Всеки момент от живота си ние или призоваваме, или разрушаваме мечтите си. Призоваваме го да стане факт или отменяме предишните си инструкции.
Стюарт Уайлд
Понякога се смея на факта, че хората казват, че имам добър стил.
Суки Уотърхаус
Ситуацията, която надделява сега в света, потвърждава факта, че най-добрият способ да се управляват хората е като управлявате техните страхове.
Тим Робинс
Ако нямаме достъп до факти, не можем да си имаме доверие. Без доверие няма закон. Без закон няма демокрация.
Тимъти Снайдър
Фактът, че можете да кажете на хората неща, които другите хора само мислят, винаги е забавно. Това е чудесен инструмент и за комедийни моменти.
Том Елис
Въпрос на факт е дали влиянието на мотивите се определя от природни закони, така че те винаги да имат същия ефект при едни и същи обстоятелства.
Томас Рийд
Традиционното образование е основано на факти, числа и изпити, а не на истинско разбиране на материала и получаване на навици за използването им в реалния живот.
Уил Смит
Факт е, че съм опортюнист. Ще взема материали около себе си, материали на масата си и ще работя с тях, докато търся идея, която работи.
Франк Гери
Трябва да се придържаме към факта, че икономическите закони не са направени от природата. Те са направени от хора.
Франклин Делано Рузвелт
Рафтовете на много евангелисти са пълни с книги, които посочват недостатъците в еволюцията, обсъждат я само като теория и почти намекват, че тук има конспирация, за да се избегне фактът, че еволюцията всъщност е порочна. За съжаление всички тези книги се основават на заключения, които никой разумен биолог сега не би приел.
Франсис Колинс
Имам чувството, че империята е нещо, което или се приема за даденост в космическата опера - не се поставя под въпрос, просто се представя като факт от изграждането на света - или се представя толкова зло, че да бъде неразбираемо лошо...
Аркади Мартин
Предишна
1
...
10
11
(Текуща)
12
...
37
Следваща