Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Факт" - страница 10
Обичам своите недостатъци. В това число и тези, които са свързани с моята външност. Не ме дразнят бръчки около очите, тънки устни, както и факта, че зъбите ми не блестят като бели униформи на войници на парад.
Кирстен Дънст
Ако Христос не е жив днес, тогава на света въобще няма никаква надежда. Само факта за възкресение дава надежда за бъдещето.
Конрад Аденауер
Историята може никога да няма всички факти, но историята винаги има последната дума.
Ашли Брилиант
При нови обстоятелства слуховете често изпреварват фактите.
Юлий Цезар
Когато печелите, често губите, това е просто факт. Няма валута, която да изправи изкривения дух или да отвори затворено сърце, егоистично сърце...
Абрахам Вергезе
Бях индиец с нулево чувство за каста до 20-годишна възраст. Това е необичайна привилегия, но излезе от факта, че бях бенгалец от средна класа.
Абхиджит Банерджи
Вярвам, че сме ориентиран към историята вид и че разбираме как се събират нещата в контекста на разказа. Срамно е, че науката отдавна не се преподава по този начин. Обикновено това е фактът, напълно лишен от човешки опит или каквато и да е представа за това как ученият е стигнал до това заключение.
Ан Друян
Някой там използва факта, че поръчките на фондовия пазар пристигат по различно време на различни борси, за да управляват поръчки от един пазар на друг.
Майкъл Луис
Мен ме интересуват фактите. Не ме интересуват чувствата ти.
Майло Янопулос
Да осъзнаем, че сме предали самочувствието си на другите и да изберем да бъдем отговорни за собствената си стойност, би означавало да абсорбираме ужасяващия факт, че винаги сме уязвими на болка и загуба.
Марта Бек
Печатното списание и индустрията на печатната журналистика очевидно са в големи проблеми и едно от нещата, които се случиха, когато този бизнес започна да отстъпва място на интернет и да излъчва телевизия, е, че много организации започнаха да съкращават специално разследващата журналистика и те също започна да съкращава проверяващите факти.
Мат Таиби
Можеш да си в лошо настроение само толкова дълго, преди да трябва да се изправиш пред факта, че това изобщо не е лошо настроение; това е просто твоята гадна личност.
Меган Макафърти
Според моя опит най-твърдо поддържаните възгледи се основават на невежество или възприета догма, а не на внимателно обмислено натрупване на факти. Колкото повече разкривате тънкостите и реалностите на ситуацията, толкова по-малко ясни стават нещата.
Мери Роуч
Щом наистина разберем, че животът е труден - след като наистина го разберем и приемем - тогава животът вече не е труден. Защото след като бъде прието, фактът, че животът е труден, вече няма значение.
Морган Скот Пек
Моят подход никога не е бил да започвам от теориите, за да стигна до факти, а напротив, да се опитам да извадя от фактите обяснителната нишка, без която те изглеждат неразбираеми и избягват ефективни действия.
Морис Але
От всяко дете се изисква биологично да има майка. Бащинството е добре обмислена теория, но майчинството е факт.
Патрик О'Рурк
Майка ми беше изключително креативна жена, въпреки факта, че живееше живота на селска домакиня.
Педро Алмодовар
Но когато тръгнем да разберем някой вътре? Това пътуване ли свършва? Дали душата е място на фактите? Или предполагаемите факти са само измамни сенки на нашите истории?
Паскал Мерсие
Всяка дискусия, която се води от егоистична гледна точка, е покварена от самото начало и не може да доведе до абсолютно сигурно заключение. Егото поставя собствения си интерес на първо място и изкривява всеки аргумент, дума, дори факт, за да отговаря на този интерес.
Пол Брънтън
Фундаменталните закони, необходими за математическото третиране на голяма част от физиката и цялата химия, са напълно известни и трудността се състои само във факта, че прилагането на тези закони води до уравнения, които са твърде сложни, за да бъдат решени.
Пол Дирак
За да покажем колко голяма част от Земята е покрита от океаните, можем да обърнем внимание на факта, че едно цяло полукълбо, с център близо до Нова Зеландия, би имало само една десета от площта си като суша! А средната дълбочина на моретата е над две мили.
Пол Шумейкър
Градинарството не е тривиално. Ако вярвате, че е така, разгледайте внимателно защо се чувствате така. Може да откриете, че тази нагласа ви е била наложена от средствата за масова информация и крещящата култура, която тя създава и поддържа. Факт е, че градинарството е точно обратното - то е или би трябвало да бъде централен, основен израз на човешкия живот.
Андрю Уейл
Предишна
1
...
9
10
(Текуща)
11
...
37
Следваща