Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Действие" - страница 9
Толкова голяма част от страданието на света е резултат от греховното действие или бездействие на самите нас и другите. Например хората гледат на глад и се чудят къде е Бог, но светът произвежда достатъчно храна, за да може всеки човек да има 3000 калории на ден. Нашата собствена безотговорност и егоцентризъм пречат на хората да се хранят.
Лий Стробъл
Коледата е любов в действие. Всеки път, когато даваме, всеки път, когато обичаме - това е Коледа!
Дейл Евънс
Нашият истински проблем не е нашата сила днес, а по-скоро жизненоважната необходимост от действие днес, което да осигури силата ни утре.
Дуайт Айзенхауер
Добрата реклама, която не влиза в действие, не осъществява продажби.
Лео Бърнет
Слабото познаване на света трябва да убеди всеки човек, че действията, а не думите, са истинският критерий за привързаността на приятелите.
Джордж Вашингтон
Действията привидно следват чувствата, но в действителност действията и чувствата вървят заедно и като направляваме действията, които са пряко подвластни на волята, ние можем косвено да направляваме чувствата.
Уилям Джеймс
Докато противникът не е съкрушен, аз трябва да се опасявам, че той ще съкруши мен - следователно аз нямам власт над своите действия, защото противникът ми диктува законите по същия начин както и аз му ги диктувам на него.
Карл фон Клаузевиц
Свобода само за членовете на правителството, само за партийните членове, колкото и да са многобройни, не е свобода. Свободата винаги е свобода на инакомислещите. По същество политическата свобода зависи не от фанатиците на "справедливостта", а по-скоро от всички стабилизиращи, полезни и изчистващи действия на дисидентите. Ако свободата стане привилегия, функцията на политическата свобода е нарушена.
Роза Люксембург
Изкуството на театъра е действието. Това е изследване на ангажираността. Самата дума е действие. Да "кажеш" думата, така че да я направиш чуваема и разбираема за всички в театъра, е именно ангажираност; това е висше изкуство: да видите едно човешко същество да говори от сцената на хиляди други, подобни на него, казвайки: "Тези думи, които говоря са "истина", а не нещо приблизително. Те са Божията истина и аз ги потвърждавам с моя живот", което актьорът прави на сцената.
Дейвид Мамет
Аз съм жена на малкото думи, но многото действие.
Мей Уест
Само по постъпки ние можем да съдим за вътрешните движения, за мислите, за действията, за другите чувства.
Клод Адриан Хелвеций
Главното условие, от което зависят животът, здравето и силите, е действието. Само чрез действие една организация развива своите способности, увеличава енергията си и осъществява предначертанието си.
Колин Пауъл
Човек съзрява, когато негативните действия на другите хора вече не могат да угасят в него любовта към хората...
Антоний Сурожски
Ние разчитаме не толкова на бойната подготовка и военна хитрост, колкото на присъщата ни смелост в открити действия.
Перикъл
Няма никакви случайни действия. Ние всички сме свързани. Ти не можеш да отделиш един живот от друг, също както не можеш да отделиш бризът от вятъра.
Мич Албом
Между двайсет и двадесет години животът е като размяна, при която човек купува акции, не с пари, а с действия. Повечето хора не купуват нищо.
Андре Малро
Стойността на действието е, че правим грешки; грешките ни показват какво трябва да научим.
Питър МакУилямс
Всички добри, фини, благородни и творчески действия на човечеството са били замислени като искра в едно човешко съзнание.
Питър МакУилямс
Всички ние влияем на света всеки момент, независимо дали искаме или не. Нашите действия и състояния на ума имат значение, защото сме толкова дълбоко свързани помежду си.
Рам Дас
Изкуството, което е невъзможно да се различи от мазните животни или действията на неживата природа, въобще не трябва да се разглежда като изкуство.
Рихард Вагнер
Аз не съм човек на действието. Силната ми страна са разсъжденията и последващите съжаления.
Робърт Шекли
Страстта е способна на много. Тя може да подбуди човек към небивала свръхчовешка енергия. Тя може със своето неотслабващо действие да извади даже и от най-уравновесените души титаническа сила.
Стефан Цвайг
Предишна
1
...
8
9
(Текуща)
10
...
38
Следваща