Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Действие" - страница 4
Аз съм мъж, който се влюбва толкова лесно и с такова безразсъдно несъобразяване с последиците от моите действия, че от първия миг на сключване на брак ставам, почти по дефиниция, прелюбодеец.
Майкъл Шейбон
Осъзнаването, че нашите действия, чувства и поведение са резултат от нашите собствени образи и вярвания, ни дава нивото, от което психологията винаги е имала нужда за промяна на личността.
Максуел Малц
Целият живот се дели на три периода: предчувствие за любов, действие на любовта, и спомени за любовта.
Марина Цветаева
Във всички култури задачата на религията е да затвори полето на непредвиденото... и да създаде убежища на абсолютното, където е възможно да бъдете водени от действие към слушане, от необходимост да бъдете, от планиране към надежда, от съдене към прощаване от крайното към безкрайното. Общество, в което такива открити пространства на вечността не съществуват или са само недостатъчно развити, умира от само себе си поради липса на въздух за дишане.
Ойген Древерман
Ако мъдрият човек се държи благоразумно, как може да бъде победен от враговете си? Дори един човек, с правилни действия, може да победи множество врагове.
Сакя Пандита
Речта е средно геометричното между мислите и действията.
Самюел Бътлър
Вложете сърцето, ума, интелекта и душата си дори в най-малките си действия. Това е тайната на успеха.
Свами Шивананда
Желанието е бедност. Желанието е най-голямата нечистота на ума. Желанието е движещата сила за действие. Желанието в ума е истинската нечистота. Дори една искра от желание е много голямо зло.
Свами Шивананда
Нашият ум е метал извлечен от форма, а формата това са нашите действия.
Анри Бергсон
Под стока ще разбираме всеки предмет, вещество, действие или услуга, които могат да си позволят удоволствие или да предпазят от болка.
Уилям Стенли Джевънс
Мисля, че това чувство, че ако човек вярва абсолютно в някаква кауза, тогава човек трябва да има увереността, увереността в себе си, за да премине с този конкретен начин на действие.
Уоле Шоинка
Да имам някакъв отчет за моите мисли, нрави, познанства и действия, когато настъпи часът, в който времето е по-пъргаво от паметта, е причината, която ме кара да си водя дневник: дневник, в който трябва да изповядвам всяка своя мисъл, трябва отвори цялото ми сърце!
Фани Бърни
Действията говорят по-силно от думите. В идните дни Богинята на победата ще раздаде лаврите си само на онези, които са се подготвили да действат смело.
Хайнц Гудериан
Всеки проектира, който разработва насоки за действие, насочени към промяна на съществуващите ситуации в предпочитани.
Хърбърт Саймън
Ние живеем сред невидимите сили, чиито ефекти сами възприемаме. Ние се движим сред невидимите форми, чиито действия много често изобщо не възприемаме, макар че може да сме силно засегнати от тях.
Дайън Форчън
Придобиването на умения изисква редовна среда, адекватна възможност за практикуване и бърза и недвусмислена обратна връзка за коректността на мислите и действията.
Даниел Канеман
Условията на север от нас, в зоната на действие на Воронежския и Степния фронт, и нашето настъпление към Харков изискват да не губим време и да ангажираме всички сили, за да можем да изтеглим възможно най-много дивизии от Харков. И дори да не ги оттеглим, поне няма да дадем възможност на Манщайн да вземе някоя от неговите части от нашата част на фронта. Ако привлечем една или две германски танкови дивизии - това ще бъде най-добрият принос за разгрома на противника на юг.
Александър Василевски
Пеенето и танца служат за това, да обединят групата, да управляват емоциите на хората, подготвяйки ги за съвместни действия.
Едуард Уилсън
Без мир няма свобода, индивидуална или национална. Войната и военните действия са форма на робство.
Клас Понтус Арнолдсон
Всички вълнения на забранена книга имаха своето обичайно действие, едно от които, както винаги, е да разкрие факта, че цензорите не знаят за какво говорят.
Кристофър Хитчънс
Действието може да не донесе щастие, но пък и не съществува щастие без действие.
Уилям Джеймс
- Перлата, която ще нося в първо действие, трябва да е истинска, - настоява капризна млада актриса. - Всичко ще е истинско, - успокоявя я Раневска. - Всичко: и перлата в първо действие, и отровата - в последно.
Фаина Раневска
Предишна
1
...
3
4
(Текуща)
5
...
38
Следваща