Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Действие" - страница 38
Днес си мисля за свободата на словото. Нямам повод за това. Не се сещам – въпреки своя вечен и нездрав навик да преравям цялото си налично психично съдържание, за да търся мотиви и поводи за всяко свое действие или мисъл. По-скоро днес имам повод да говоря за несвободата на словото, но аз ще говоря именно за свободата.
Калин Терзийски
Никой ... не е еднакво предвидлив, когато замисля план и когато го привежда в действие. В разсъжденията си сме твърди, а в действията – отстъпваме на страха.
Тукидид
В началото новите действия изискват целия ви възможен съзнателен контрол. Но с всяко действие вие укрепвате този навик, така че процесът става все по-вътрешноприсъщ. Ентусиазмът и действената вяра ще ви бъдат двигател. И те самите също ще укрепват.
Наполеон Хил
Комисията приемаше пиесата действие по действие.
Владимир Хочински
Да създадеш нещо е много красиво, съкровено, сакрално действие. Миг на върховно щастие, любов, която искаш да споделиш с хората. Съвсем осъзнато е, а колкото по-интересен е животът и колкото по-богат е бекграундът на един творец, толкова по-интересно е това, което рисува.
Атанас Хранов
Социолозите твърдят, че ние поемаме вътрешна отговорност за своето поведение, когато смятаме, че сме избрали дадения начин на действие без наличието на силен външен натиск. Сама по себе си една голяма награда представлява силен външен натиск. Тя може да ни накара да извършим определено действие, но не и да поемем вътрешната отговорност за извършеното. Следователно няма да се чувстваме обвързани с него. Същото важи и за силната заплаха: тя може да мотивира съгласие за момента, но е малко вероятно да доведе до по-дългосрочно обвързване.
Робърт Чалдини
...Правилността на едно действие не се преценява на основата на такива съображения като очевидното безсмислие, вредност, несрпаведливост, противоречие с обичайния морал, а единствено според това дали за него е дала заповед най-висшата власт.
Робърт Чалдини
Предишна
1
...
35
36
37
38
(Текуща)
Следваща