Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Действие" - страница 12
Фактът, че времето изтича трябва да ви мотивира да предприемете действия по вашите идеи.
Скот Белски
Вселената не ти дава това, което искаш от мислите си - дава ти това, което изискваш с действията си.
Стив Мараболи
Спрете да давате безсмислена похвала и започнете да давате значими действия.
Стив Мараболи
Прекаленото действие с твърде малко намерение прави разточителното изразходване на енергия и объркването между движението и напредъка.
Стив Мараболи
Колкото по-важен е призивът за действие за еволюцията на душата ни, толкова по-голяма съпротива ще изпитваме, когато му отговорим. Но да се поддадем на Съпротивата деформира нашия дух. Това ни закърнява и ни прави по-малко, отколкото сме и сме родени да бъдем.
Стивън Пресфийлд
Ето защо написах тази книга: за да покажа как тези хора могат да ни пропият с надежда. Някъде четох, че когато човек участва в действия на общността, здравето му се подобрява. Нещо се случва с него или с нея биологично. Това е като тоник.
Стъдс Търкъл
Наистина имаме достатъчно опит със страдание и защита, които могат да бъдат отменени по желание. Следователно, единственият разумен курс на действие е да се работи за публично легализирани гаранции.
Теодор Херцел
Не съм сигурен, че е възможно да се напише роман за хора, които не престъпват и не се спъват, хора, които не изненадват себе си с нещата, които правят, хора, които могат да обяснят всичките си действия с перфектна логична последователност. Поне за мен не е възможно да напиша такъв роман.
Том Перота
Свикнал съм да адаптирам романите си за игрален филм - може да бъде предизвикателство да изрежеш и компресираш три или четиристотин страници в два часа драматично действие.
Том Перота
Хората се делят на два вида: хора на словото и хора на действието. Първите говорят, вторите действат. Аз съм от двете групи. За мен няма средства, позволяващи ми да се изразя адекватно. Аз на никого не мога да обясня своите замисли. Аз не конкретизирам. Никога нямам време да размишлявам за тях. Аз работя през цялото време.
Антони Гауди
Начинът на живот са рутинни практики, рутините, включени в навиците на обличане, хранене, режими на действие и предпочитани среди за среща с други; но рутините, които се следват, са рефлексивно отворени за промяна в светлината на мобилната природа на самоидентичността.
Антъни Гидънс
Нашият успех не трябва да бъде случайно събитие, а резултат от съзнателни действия.
Тони Джери
Гените не са прости тригери. Никой не е твърдо свързан с убийство или друго престъпление. Нашите действия винаги са резултат от изключително сложни взаимодействия между гените и околната среда и околната среда вероятно ще остане най-важното влияние досега.
Уилям Ландей
Как можем да съдим справедливо за характерите и заслугите на хората, за мъдростта или глупостта на действията, освен ако нямаме... точно познаване на всички подробности, така че да можем да живеем така да се каже във времената и сред лицата, за които четем, виждаме с техните очи и разсъждаваме и решаваме според техните предпоставки?
Уилям Уилбърфорс
Краят на всички знания трябва да бъде във добродетелни действия.
Филип Сидни
Нека бъдем честни: игнорирането е действие и нищо повече - действате така, сякаш думите или действията на вашите потисници не нараняват. Чуваш думите, чувстваш обидите и понасяш ударите.
Франк Перети
Нашите действия са резултат от нашата любов, това е плодът, който носи любов, а източникът, коренът, се крие в дълбините на сърцата ни.
Франсоа Фенелон
Живот, който не влиза в действие, е провал.
Арнолд Джозеф Тойнби
Основен принцип на мителшпила е координиране действието на фигурите, и точно в него мнозинството шахматисти проявяват слабост. Мнозина опитват да атакуват, когато фигурите им са разпръснати по цялата дъска без всякакво съгласуване на техните действия, и в края на краищата с удивления търсят, в какво им е била грешката.
Хосе Раул Капабланка
...единственото, което продължава, са последствията от нашето действие.
Хюстън Смит
Когато войната се превърне в най-печелившия начин на действие, със сигурност можем да очакваме повече от нея.
Чалмърс Джонсън
Затова моля ядрените сили да се откажат от остарялото мислене на периода на Студената война и да хвърлят нов поглед. Преди всичко, апелирам към тях да имат предвид дългосрочната заплаха, която ядрените оръжия представляват за човечеството, и да започнат действия за тяхното премахване.
Юзеф Ротблат
Предишна
1
...
11
12
(Текуща)
13
...
38
Следваща